NAJPOZNATIJI AMERIČKI HRVAT ODBIO JE TRUMPOVU PONUDU: / 'Želim ostati vjeran ljudima i zemlji koju volim'

Image
Foto: Profimedia

Trump je često bio u sukobima s američkim sportašima, prije svega košarkašima koji su ga, na čelu s LeBronom Jamesom, otvoreno kritizirali zbog njegove politike

12.1.2021.
19:56
Profimedia
VOYO logo

Sad već bivši predsjednik SAD-a Donald Trump imao je u vremenu od završetka izbora do službenog odstupanja s dužnosti priliku podijeliti razna odlikovanja ljudima koje je smatrao svojim prijateljima.

No nije njegovo odlikovanje prihvatio najpoznatiji američki Hrvat, slavni NFL trener Bill Belichick kojii se izjasnio da mu je to odlikovanje manje važno od vrijednosti za koje se bori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedavno sam imao priliku primiti predsjedničku medalju slobode, na čemu sam bio polaskan zbog poštovanja prema onome što ona predstavlja i divljenju prema prijašnjim primateljima. Posljedično, nakon tragičnih događaja prošlog tjedna odlučio sam ne prihvatiti nagradu.

Ja sam američki građanin s velikim poštovanjem prema našim vrijednostima, slobodi i demokraciji. Znam da predstavljam i svoju obitelj te momčad New England Patriotsa. Jedna od najboljih stvari u mojoj profesionalnoj karijeri dogodila se 2020. kada su, zahvaljujući vodstvu unutar našeg tima, razgovori o socijalnoj pravdi, jednakosti i ljudskim pravima izašli u prvi plan. Želim nastaviti s tim naporima i ostati vjeran ljudima, momčadi i zemlji koju volim, a to je jače od blagodati bilo kakve individualne nagrade", napisao je Belichick u svom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sukobu sa sportašima

Trump je često bio u sukobima s američkim sportašima, prije svega košarkašima koji su ga, na čelu s LeBronom Jamesom, otvoreno kritizirali zbog njegove politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam LeBron, kao svojevrsni predvodnik tog antitrumpovskog pokreta, nije htio ići ni u Bijelu kuću kako bi primio prsten koji je osvojio kao NBA prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo