MRAČNA TAJNA CHELSEA: / Slavni klub umiješan u seks skandal zlostavljanja djece koji je odjeknuo Engleskom

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Trenutno vodeća momčad Premier lige Chelsea umiješana je u seks skandal zlostavljanja djece, javlja britanski tabloid Daily Mail.

30.11.2016.
10:09
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Klub istražuje bivšeg zaposlenika koji je umiješan u seks skandal koji trese "Otok". Chelsea je u priopćenju obznanio kako je jasno da je to Eddie Heath. Iako to nije službeno potvrđeno. Heath je bio šef skauta u 70-etim godinama.

BOMBA IZ ITALIJE: Conte sprema ponudu za

Chelsea se ogradio da su bilo što doprinijeli u zataškavanju ovoga slučaja

Chelsea se odmah ogradio da su bilo što doprinijeli u zataškavanju ovoga slučaja koji je odjeknuo Engleskom jer se radi o slavnom engleskom klubu, jednom od najboljih momčadi Premer lige koja ima veliki broj navijača, ne samo u Engleskoj, već i u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Predsjednik kluba Greg Clarke susreo se s medijima na Wembleyu u utorak i na presici kazao kako je osjetio moralnu potrebu javnosti otkriti ovaj "slučaj zlostavljanja djece u njegovom klubu kako bi zaštitio reputaciju Chelsea". Clark je, uz to, istaknuo plan Saveza (FA) da se spriječi eskalacija ovog slučaja koji je postao pravi skandal.

Chelsea kontaktirao i Savez

U priopćenju kluba stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub je angažirao pravnu tvrtku da detaljno istraži ovaj slučaj. Uz to, Chelsea je kontaktirao i Savez kako bi se uvjerio da će poduzeti sve daljnje korake u svrhu detaljnije i sveobuhvatnije istrage".

Clarke je kazao kako očekuje da ljudi koji vode ovu istragu sve naprave kako i dolikuje slučaju. Znači ozbiljno, temeljito, da se dokazi skupe i razjasni slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Onaj koji je na bilo koji način sudjelovao u ovom činu, treba biti kažnjen", kazao je Clarke.

Slučaj je dobio konture još prije, a sad su na svjetlo dana izašle nepobitne činjenice koje ustvrđuju da su Ray Wilkins, Tommy Langley, John Sparrow i Ray Lewington žrtve zlostavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klubu bili Terry, Cambell i King

Naime, Heath bio je trener spomenutih igrača. Kako bi dodatno skupljani nogometno iskustvo i razvijali se, Eddie Heath je ove, tada mladiće, poslao u londonski klub Senrab gdje ih je zlostavljao. Detalji se u testu Daily Maila ne spominju, ali se zna priroda zločina.

Imena koja se povezuju s ovim klubom u kojem su se događali slučajevi zlostavljanja je bivši menadžer Crewe Alexandrije Dario Gradi i poznata nogometna imena poput Johna Terryja, Sol Campbella i Ledleya Kinga. No, oni se ne povezuju s nikakvim seksulanim zlostavljanjem, odnosno, nisu bili žrtve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo