MAYWEATHER PLAĆA TROŠKOVE POGREBA ZA GOERGEA FLOYDA: / Slavnom boksaču nije prvi put da radi nešto ovako

Image
Foto: AFP

Povukao nakon što je bio neporažen u 50 borbi

2.6.2020.
8:37
AFP
VOYO logo

Bivši američki boksač FloydMayweather objavio je da će preuzeti troškove pogreba Georgea Floyda, 46-godišnjeg Afroamerikanca čija je smrt izazvala val prosvjeda u SAD-u, javlja njemačka novinska agencija dpa, pozivajući se na američke medije.

Sada 43-godišnji Mayweather ponudio je Floydovoj obitelji da snosi troškove pogreba koji će se održati 9. lipnja u Houstonu te druge troškove, a obitelj je već prihvatila ponudu. Prema izvorima bliskim Mayweatheru, boksač će platiti i troškove komemoracija u Minnesoti i Sjevernoj Karolini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot: Facebook/Darnella Frazier

Floyd umro je prošli tjedan nakon policijske brutalnosti. Njegova smrt izazvala je val prosvjeda u Sjedinjenim Američkim Državama protiv policijskog nasilja i rasizma. Prosvjedima su se pridružili i brojni poznati sportaši.

Mayweather, koji se povukao nakon što je bio neporažen u 50 borbi i koji je osvojio pet naslova svjetskog prvaka, već je ranije platio troškove pogreba za jednog od svojih suparnika. Svoj prvi naslov svjetskog prvaka osvojio je 1998. kada je pobijedio GenaraHernandeza u borbi za WBC pojas u superteškoj kategoriji. Hernandez je preminuo 13 godina kasnije od karcinoma, a Mayweather je pokrio troškove pogreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo