NAVIJAČKI SUKOB U VUKOVARU: / Napadnut i policajac, Boysi optužuju pripadnike MUP-a: 'Nije prvi put da liječe komplekse prema našoj braći'

Novi navijački sukob u Vukovaru

20.1.2021.
15:16

U ponedjeljak oko 15.30 sati došlo je do novog navijačkog sukoba u Vukovaru, hrvatskom gradu heroju u kojem je prošle godine bilo više navijačkih sukoba između Bad Blue Boysa s jedne i Delija i Grobara s druge strane.

Policijski službenici priveli šest osoba

Prema navodima PU Vukovarsko-srijemske, policija je spriječila narušavanje javnog reda i mira u kojem je sudjelovalo više osoba, pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, među kojima je i osumnjičeni 27-godišnjak i 21-godišnjak. Poslije toga policija je privela 6 osoba u službene prostorije policije radi prekršajne obrade zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Prema neslužbenim informacijama iz policije, sukobili su se pripadnici navijačkih skupina Bad Blue Boysa i Delija. Poslije pokušaja napada, gdje je korištena i palica, jedan od navijača Delija pokušao je pobjeći do sela u okolici Vinkovaca u kojemu živi, ali je uhićen. Riječ je o osobama koje su otprije poznate policiji po sličnim incidentima, piše Večernji list.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je na svojim službenim web stranicama objavila priopćenje koje prenosimo u cjelosti:

"Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 27- i 21-godišnjakom koji su 18. siječnja u službenim prostorijama policije, tijekom prekršajne obrade zbog narušavanja javnog reda i mira, tjelesno napali policijskog službenika.

Naime, 18. siječnja oko 15,30 sati u Ulici dr. Ante Starčevića u Vukovaru policijski službenici spriječili su narušavanje javnog reda i mira u kojem je sudjelovalo više osoba, pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, među kojima i osumnjičeni 27- i 21-godišnjak.

Policijski službenici su potom priveli šest osoba u službene prostorije policije radi prekršajne obrade zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Policijski službenik nad 21-godišnjakom uporabio sredstva prisile

Tijekom prekršajne obrade 27- i 21-godišnjak su tjelesno napali policijskog službenika, uslijed čega mu je 21-godišnjak rukom zadao udarac u predjelu glave. Radi odbijanja napada na sebe, policijski službenik je nad 21-godišnjakom uporabio sredstva prisile tjelesnu snagu. U NMB Vukovar utvrđeno je kako su policijski službenik te 27- i 21-godišnjak lakše ozlijeđeni. Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile opravdanom i zakonitom.

Obojica osumnjičenih su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Protiv 21-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo Napad na službenu osobu, dok je protiv 27-godišnjaka podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi. Obojici su uručeni i prekršajni nalozi zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika te obavezni prekršajni nalozi zbog neimanja osobne iskaznice.

Istražni zatvor 21- i 27-godišnjaku u trajanju od mjesec dana

Nadalje, tijekom prekršajne obrade utvrđeno je kako je privedeni 29-godišnjak prekršio određenu mjeru samoizolacije te mu je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog, dok je 28-godišnjaku koji je posjedovao raspršivač neškodljivih tvari uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Sudac istrage rješenjem je odredio istražni zatvor 21- i 27-godišnjaku u trajanju od mjesec dana te su predani u Zatvor u Osijeku. Boysi su se oglasili priopćenjem:

"Želimo još jednom skrenuti pozornost na “specijalni” tretman dijela PU vukovarsko-srijemske prema našim pripadnicima s područja Vukovara i OPET upozoriti na redovno, učestalo kršenje policijskih ovlasti u postupanju prema Bad Blue Boysima.

Nakon što je pokušao prebiti navijača u prostorijama policijske postaje u Vukovaru, policijski inspektor, inače simpatizer jednog kluba iz susjedne zemlje, kazneno je prijavio dvojicu naših pripadnika za napad na službenu osobu. Nije prvi put da se na ovakve načine liječe kompleksi prema našoj braći iz Vukovara, ali sve ima svoje granice.

Zbog događaja koji su odraz vukovarske svakodnevice, prisiljeni smo na svaki mogući način zaštiti naše pripadnike od ovakvog “provođenja zakona” i maltretiranja vukovarskih navijača od strane pojedinih djelatnika vukovarske policije", stoji u priopćenju navijačke grupe Bad Blue Boys.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali