SKIDAJTE SE

DRAGE DAME, KRENITE U AKCIJU! Srušen veliki mit o seksu prije utakmice

Istraživanje sveučilišta u Firenci srušilo je mit o tome kako seks prije utakmice utječe na lošu prezentaciju sportaša, piše portal Sciencealert.com.

Uz spomenuto, istraživanje je pokazalo i da odlazak u karantenu sportaša uoči utakmica ili važnih sportskih natjecanja, ne mora značiti i odsustvo od seksa.

Ne postoji dokazi da seks prije utakmice loše utječe na sportaše

“Ne postoji dokazi da seks neposredno prije utakmice ili nekog drugog sportskog natjecanja, loše utječe na sportaše i njihovu snagu i vještinu”, kazala je doktorica Laura Stefani koja je navela i rezultate istraživanja u vezi maratonaca i seksa. Naime, pokazalo se kako maratoncima seks pomaže da sutradan oni budu izdržljiviji na sportskim borilištima.

Prošlo se kroz više od 500 objavljenih publikacija

Portal Sciencealert.com u svom tekstu o istraživanju sveučilišta u Firenci piše:

“Istraživački tim Laure Stefani prošlo je kroz više od 500 objavljenih publikacija koja se bave poveznicom između sporta, seksa, sportske prezentacije i apstinencije od seksa. Nakon što su isfiltrirali istraživanja koja nisu bila relevantna, ostalo im je samo devet studija koja su bila vezana za tu temu, odnosno, koja su bila relevantna i davala određenu poveznicu na istraživačku temu”.

Vrijedi spomenuti kako ipak postoji vrijeme kad se treba suzdržati od seksa, a to je period od dva sata prije utakmice jer seks može iscrpiti tijelo, a period od dva sata premali je za oporavak.

Povratak na Net.hr