banner

UZNEMIRILI BERN

ŠVICARSKI MEDIJI OPTUŽUJU BBB-OVCE ZA MALTRETIRANJE GRAĐANA: ‘Ništa odvratnije nismo doživjeli. Bilo je strašno’

Navijači Dinama uznemirili građane Berna uoči utakmice protiv Young Boysa

Švicarski mediji javljalju kako su navijači Dinama uznemirili građane Berna uoči utakmice Modrih i Young Boysa u prvom dvoboju play-offa kvalifikacija za Ligu prvaka.

Oko 200 BBB-a su se kupali pod Kornhausovim mostom “te su maltretirali i seksualno zlostavljali žene”, javlja portal 20min.ch.

UŽIVO: YOUNG BOYS – DINAMO 1:1: Modri se vraćaju! Mislav Oršić pobjegao je obrani domaćina i predivno zabio!

‘Nisam mogla izaći iz vode bez njihovih ruku na mojoj stražnjici’

Prema pisanju, navijači su navodno hvatali plivačice za stražnjice, pa je ubrzo morala reagirati i policija…

“Ništa odvratnije nisam doživjela. Bilo je jako odvratno i nisam mogla izaći iz vode bez njihovih ruku na mojoj stražnjici”, ispričala je jedna od njih.

U izvještaju stoji:

200 navijača iz Zagreba odjevenih u crno

“Prije utakmice protiv Young Boysa, oko 200 navijača iz Zagreba uglavnom odjevenih u crno okupili su se i raspoloženje je bilo vrlo agresivno. Sve žene, bilo mladi, stari, sa ili bez bikinija izdržavali su i trpili pijanu hordu. Jedan se navijač primio i za spolovilo. Tako nešto odvratno nikad nismo doživjeli. Odmah smo obavijestili policiju”, ističe čitatelj – reporter.

“Svjesni smo incidenta”, kaže glasnogovornik policije Kapo Christoph Gnägi. Policajci su, javljaju Švicarci, poslani odmah nakon primitka dojave u Altenbergstegu. Inače, oko pola sata prije početka utakmice, velika skupina navijača Dinama otišla je prema Wandkdorfstadionu. Uz glasno navijanje, hodali su ulicom. Taj potez bio je protuzakonit. Inače, BBB su poznati po nasilju. Huliganska skupina Bad Blue Boysa ima renomirani ugled u navijačkom svijetu”, stoji u tekstu.

Grad Bern unaprijed zabranio velika okupljanja na ulicama

Grad Bern unaprijed je zabranio velika okupljanja na ulicama uoči susreta. Navijači su obučeni u crno i uz glasnu pjesmu hodali prema stadionu, “gdje se Švicarci nadaju da neće doći do nereda na tribinama nakon svega što se danas događalo u gradu”, zaključuju švicarski mediji.

Povratak na Net.hr