MSN JE BARCINA PROŠLOST: / Španjolci pišu hvalospjeve Ivanu Rakitiću, članu nove trojke - MTR

Image
Foto: AFP

Rakitić je taktički izvanredan igrač koji uvijek zna gdje se mora naći na terenu, pišu novinari Marce

27.12.2017.
15:25
AFP
VOYO logo

Na polovici prvenstva, španjolski su se mediji okrenuli analizama, a jedna od njih posvećena je Barceloni.

Marca je objavila tekst u kojem pojašnjava razloge dobrih igara Barcelone u nekoliko posljednjih mjeseci, a to su tri isprofilirana igrača - Leo Messi, Marc-Andre ter Stegen i hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taktički savršen igrač

Naime, samo su njih trojica odigrali svih 17 prvenstvenih utakmica. Za Messija je to uobičajena stvar, a Rakitić nije igrao samo u beznačajnoj uzvratnoj utakmici Kupa kralja protiv Real Murcije. Raketa je igrač koji donosi balans u veznom redu i taktički je izvanredan igrač koji uvijek zna gdje se mora naći na terenu, pišu novinari Marce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je postao odličan suigrač za Busquetsa koji je do dolaska Rakitića sam pokrivao velik dio terena te je stoga znao i kasniti u neke duele. Ali s dolaskom Hrvata, situacija se promijenila jer njih dvojica stoje vrlo blizu jedan drugome na terenu.

Još jedan razlog zbog kojeg se Rakitićeva forma pod Valverdeom podigla je taj što mu je sadašnji trener daju konstantnu minutažu za razliku od Luisa Enriquea koji ga je često izostavljao iz momčadi bez konkretnog razloga, stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo