FIA NUDI POGODBU / Mosley: Piquetu imunitet za istinu o Renaultu

Image

Međunarodna automobilska federacija sumnja da se Nelson namjerno zabio u zid na lanjskoj utrci u Singapuru kad je slavio Alonso.

11.9.2009.
16:53
VOYO logo

Brazilskom vozaču Nelsonu Piquetu ponuđen je imunitet ako kaže istinu o svojoj bivšoj momčadi Renaultu, izjavio je u petak predsjednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Max Mosley.

Renault mora na saslušanje 21. rujna jer FIA istražuje tvrdnje da su naredili Piquetu da se namjerno zabije u ogradu na prošlogodišnjoj utrci VN Singapura kako bi pomogao svom momčadskom kolegi Alonsu da pobijedi. Dvostruki svjetski prvak Alonso je netom prije izlaska sigurnosnog automobila u spomenutoj utrci u Singapuru bio u boksu i napunio bolid gorivom. Nakon pojave "safety cara" i svi ostali su krenuli u boks, a Alonso je došao na prvo mjesto na kojem se zadržao do kraja utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je se proglasi krivom momčad Renaulta može biti izbačena iz prvenstva.

Sumnja se da su Renault prijavili upravo mlađi Piquet i njegov istoimeni slavni otac nakon što je Nelsinho dobio otkaz u Renaultu poslije Velike nagrade Mađarske u srpnju ove godine. Renault je ranije tijekom dana najavio tužbu protiv oca i sina zbog klevete i ucjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnu su ponudu dobili i vozači McLarena 2007. kada su ispitivani o Ferrarijevim dokumentima koji su pronađeni kod njih. McLaren je tada kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 100 milijuna dolara i oduzeti su mu svi bodova u konstruktorskoj konkurenciji, ali Lewis Hamilton i Fernando Alonso, koji je sada u Renaultu, nisu kažnjeni nakon što su dali dokaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo