MODRIĆ ZADAO GLAVOBOLJE ZIDANEU: / 'To je jedna od odluka koje će će uskoro morati donijeti'

Image
Foto: Profimedia

Španjolski premijer Pedro Sanchez dao je 'zeleno svjetlo' za nastavak španjolskog nogometnog prvenstva koje bi moglo krenuti od 8. lipnja

26.5.2020.
10:28
Profimedia
VOYO logo

Uoči povratka španjolskog prvenstva i nastavka borbe za naslov prvaka madridska Marca navodi kako se Zinedine Zidane suočava s pet velikih odluka koje mora donijeti.

“Te će odluke biti ključne u pokušaju Reala da preotme naslov Barceloni, iako su trenutačno dva boda iz njih”, piše Marca pa ih niže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva je formacija. Poznto je da Zidane preferira 4-3-3, ali je pitanje koliko će je moći koristiti. To ovisi o povratku Edena Hazarda i Marca Asensija, jer oni s Karimom Benzemom čine udarni napadački trojac.

Zbog povratka Hazarda Zidane će pak morati poslati Viniciusa na klupu, a Asensio će minutažu dijeliti s Baleom, Vazquezom i Rodrygom, dok se ne očekuje da će Mariano, Brahim, a pogotovo ozlijeđeni Jović dobiti veću minutažu. Treća odluka na koju će morati donijeti tiče se veznog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odabir u napadu utjecat će na vezni red. Ao se Zidane odluči na trojicu u vezi Casemiro je siguran kao i Fede Valverde te će morati odlučiti između Luke Modrića i Tonija Kroosa, Nijemac je za sada u maloj prednosti. Međutim, ako Francuz odluči zaigrati s četiri veznjaka, onda to otvara vrata Iscu”, navodi Marca.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane (R) and Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric celebrate after winning the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Olympic Stadium in Kiev, Ukraine on May 26, 2018., Image: 373046290, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Isabella BONOTTO / AFP / Profimedia

U obrani će Zidane pak morati doličiti između Mendyja i Marcela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz je ove sezone odigrao 22 utakmica, a Brazilac 19, no on se mučio s formom,.

Kako će raspored nakon povratka na travnjak biti zgusnut vjerojatno će svi igrači dobiti pristojnu minutažu. Pogotovo nakon što je Fifa donijela odluku o mogućnosti korištenja pet zamjena tijekom utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo