Tko su najbolji / Modrić naslijedio Messija: Hrvatski kapetan dobio Zlatnu loptu za najboljeg igrača prvenstva

Image
Foto: AP Images

Luka Modrić zasluženo je dobio najveće priznanje u karijeri, osvojivši Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva

15.7.2018.
19:24
AP Images
VOYO logo

Luku Modrića FIFA je proglasila najboljem igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji. Poput Messija 2014., koji je tada također poražen u finalu, Modriću je dodijeljena Zlatna lopta.

Srebrnu loptu, za drugog najboljeg igrača, dobio je Belgijac Eden Hazard, dok je brončanu loptu zaradio Antoinne Griezmann iz momčadi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca osvojio je Englez Harry Kane, koji je postigao šest golova. Drugo mjesto na toj ljestvici dijele Ronaldo, Lukaku, Čerišev, Griezmann i Mbappe s četiri pogotka.

Thibaut Courtois, belgijski vratar, dobio je Zlatnu rukavicu. Svjetski prvak Kylian Mbappe je proglašen najboljim mladim igračem. Francuz je postigavši gol u finalu za 4:1 postao prvi tinejdžer s tim postignućem nakon Pelea 1958.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak u 13 sati budite uz RTL kada ćemo UŽIVO prenositi spektakularni doček hrvatskih šampiona u Zagrebu. Cijela Hrvatska bit će na Trgu bana Jelačića, a naši reporteri pratit će svaki trenutak dočeka, od vožnje reprezentativaca u otvorenim autobusima kroz glavni grad do dolaska na Trg gdje ih dočekati tisuće navijača uz pjesme Zaprešić Boysa i Mladena Grdovića. Emisiju će voditi Ana Brdarić Boljat i Ivan Vrdoljak koji će s RTL-ovim sportskim urednicima Markom Vargekom i Filipom Brkićem razgovarati o povijesnom uspjehu hrvatskog nogometa. Emisiju uređuju Borna Keserović i Antonio Vuksanović. Gosti programaće biti Nikola Jurčević, Marko Naletilić i Ankica Mamić.​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo