prva zimska akvizicija / 'Modri' iz slovenskog prvaka Maribora doveli desnog bočnog Stojanovića za dva milijuna eura

Image
Foto: GNK Dinamo

Bivši desni bočni Maribora potpisao je s prvacima petogodišnji ugovor i priključit će se 'modrima' početkom idućeg tjedna kada se okuplja momčad

5.1.2016.
21:43
GNK Dinamo
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvak Dinamo pojačao je redove angažiravši slovenskog reprezentativca Petra Stojanovića (20).

Bivši desni bočni Maribora potpisao je s prvacima petogodišnji ugovor i priključit će se 'modrima' početkom idućeg tjedna kada se okuplja momčad. U Dinamu nisu objavili podatak o iznosu odštete, no slovenski mediji navode kako se radi o dva milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već dulje vrijeme pratimo Petra i znamo koje su mu kvalitete. Mlad je, ima tek 20 godina, ali i iskustvo igranja na visokom nivou u Mariboru, reprezentaciji i Ligi prvaka tako da smo uvjereni kako je pravo rješenje za naš desni bok. Naravno, još ima mjesta za napredak i sigurni smo da će kada se malo navikne na novi klub i grad i općenito okolinu biti samo sve bolji," kazao je trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Stojanović dolazi u Dinamo kao najmlađi debitant za prvu momčad Maribora i slovensku reprezentaciju. U slovenskom prvenstvu je debitirao sa 16 godina i pet mjeseci, dok je za slovensku vrstu upisao prvi nastup sa 19 godina i jedan mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio bih se zahvaliti Mariboru i svima tamo koji su mi omogućili da danas budem ovdje i potpišem za Dinamo. Jako sam sretan i ponosan što sam došao u Dinamo koji posljednjih desetak godina dominira i ostvaruje odlične rezultate. Znam što se ovdje očekuje, momčad je odlična i vjerujem u sebe te sam uvjeren da ću s Dinamom u godinama koje dolaze nastaviti s osvajanjem trofeja i odličnim rezultatima," rekao je novi desni bočni 'Modrih'.

Stojanović se nakon potpisa ugovora vratio kući, a u Zagreb se vraća 11. siječnja kada s novom momčadi počinje pripreme za nastavak sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo