ŠTO JE OVO?

MNOGI ĆE OSTATI NEUGODNO IZNENAĐENI: Evo kako izgleda službeni logo (ne)slavne Superlige

Čelnici Superlige nemaju namjeru posustati i štoviše već imaju službeni logo i vizualni identitet

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je u kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova, izvijestio je Real Madrid čiji je predsjednik izabran za čelnog čovjeka tog natjecanja.

Predsjednik “kraljevskog kluba” Florentino Perez izabran je za predsjednika Superlige, a za potpredsjednike Superlige izabrani su Juventusov klupski predsjednik Andrea Agnelli i Manchester Unitedov predsjednik Joel Glazer.

U novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još Bayern, BVB i PSG da im se priključe u projektu, kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača, ali oni su ih odbili, tako da se još ne zna tko će im se priključiti. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Predstavljen logo

Utakmice bi se igrale tijekom tjedna a klubovi bi vikendom nastupali u svojim nacionalnim prvenstvima. Sezona bi počinjala u kolovozu te bi klubovi bili podijeljeni u dvije skupine po 10 momčadi. Svaka bi momčad odigrala sa svakom iz skupine po jednu utakmicu doma i u gostima, a onda bi po najbolje tri iz obje skupine ušle u četvrtfinale. Njima bi se kroz doigravanje priključile još dvije momčadi koje su u regularnom dijelu završile na četvrtom i petom mjestu. U četvrtfinalu i polufinalu bi klubovi igrali po utakmicu doma i u gostima dok je u finalu zamišljen jedan susret na neutralnom terenu.

Svjetska i europska nogometna organizacija, FIFA i UEFA, prethodno su se oštro usprotivile tom projektu, a prihvatili su to i čelnici nekih nacionalnih prvenstava, poput oni La Lige.

No, čelnici Superlige nemaju namjeru posustati i štoviše već imaju službeni logo i vizualni identitet. Službeno se zovu “The Super League”, a logo im je te tri riječi na crnoj podlozi i pored njih se nalazi nakošeni krug centra nogometnog igrališta. Dakle, ne odveć atraktivno i domišljato.

Footy Headlines

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr