NOVA TENISKA ZVIJEZDA / Mlada Amerikanka kreirala senzaciju u Australiji

Image
Foto: AP

Ova iznenađujuća pobjeda Sloane Stephens oduzela je priliku Sereni Williams da dođe do treće uzastopne pobjede na Grand Slam turniru, ali i omogućila Azarenki, braniteljici naslova u Melbourneu, da sačuva prvo mjesto na WTA ljestvici.

23.1.2013.
10:52
AP
VOYO logo

MELBOURNE - Mlada Amerikanka SloaneStephens plasirala se u polufinale Australian Opena, gdje će igrati protiv prve tenisačice svijeta, Bjeloruskinje VictorijeAzarenke nakon što je u četvrtfinalu pobijedila sunarodnjakinju SerenuWilliams u tri seta 3-6, 7-5, 6-4.

Ova iznenađujuća pobjeda Sloane Stephens oduzela je priliku Sereni Williams da dođe do treće uzastopne pobjede na Grand Slam turniru, ali i omogućila Azarenki, braniteljici naslova u Melbourneu da sačuva prvo mjesto na WTA ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena Williams je imala dosta problema u meču s leđima i bolnim gležnjem, ali to svejedno ne umanjuje sjajan rezultat 19-godišnje Stephens.

"Ne znam, Bože dragi! Ovo je potpuno ludo, mislim da ću sada lijepiti svoje postere na zid", kazala je nakon meča mlada tenisačica kojoj je ovo prvo četvrtfinale grand slam turnira u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stephens je 29. na WTA ljestvici i u ponedjeljak će ući među 20 najboljih tenisačica svijeta bez obzira na rezultat susreta protiv Azarenke.

Azarenka je plasman u polufinale osigurala pobjedom nad Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom, trenutačno 75. tenisačicom svijeta, 7-5, 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U muškoj konkurenciji britanski tenisač AndyMurray plasirao se u polufinale nakon što je uvjerljivo u četvrtfinalu svladao Francuza JeremyjaChardyha u tri seta 6-4, 6-1, 6-2.

Ovo je četvrta godina zaredom da je treći tenisač svijeta stigao do polufinala u Melbourneu, gdje će u petak igrati protiv boljeg iz ogleda između Švicarca RogeraFederera i Francuza Jo-WilfriedaTsonge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi polufinalni susret igraju Srbin NovakĐoković, branitelj naslova i peti tenisač svijeta Španjolac DavidFerrer.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo