ANALIZA NAKON POLJAKA / Metličić: Imamo recept za Francuze

Popit ćemo pivo, a tek onda razmišljati o Francuzima, rekao je Lino Červar nakon pobjede nad Poljacima uživajući u svom petom odličju u posljednjih šest godina.

31.1.2009.
8:10
VOYO logo

ZAGREB - Proslavit ćemo ovu devetu uzastopnu pobjedu, a onda u nedjelju učiniti sve za onu najvažniju, desetu koja donosi i zlato. Francuzi su jaka ekipa, možda najjača na svijetu, ali budite sigurni da imamo recept za njih. Ako i ne pobijedimo, pokazat ćemo im zube, izjavio je Pero Metličić nakon utakmice hrvatske rukometne reprezentacije s Poljacima u kojoj su naši igrači izborili finale Svjetskog prvenstva rezultatom 29:23.

- Osim malo opuštanja potkraj prvog poluvremena, danas smo odigrali možda i najbolju utakmicu i u obrani i u napadu - zaključio je Metličić te dodao da će Hrvatska u finalu biti u znatnoj prednosti pred Francuzima zbog publike koja je nosila hrvatske rukometaše sve do finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Metličićem se složio i hrvatski izbornik Lino Červar kojem u petak, nakon veličanstvene pobjede, nije bilo do analiza već do slavlja.

 - Popit ćemo pivo, a tek onda razmišljati o Francuzima - rekao je Červar uživajući u svom petom odličju u posljednjih šest godina. Potom se vratio na utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 - U oba poluvremena igrali smo obranu 3-2-1, osim što je u drugom dijelu bila nešto plića i to je dobro funkcioniralo. Protiv Francuza očekujem posve drugačiju utakmicu - dodao je.

Poljski izbornik Bogdan Wenta čestitao je Hrvatima na plasmanu u finale i zasluženoj pobjedi. - Želim posebno čestitati treneru Červaru i želim da i moja ekipa igra kao Hrvatska. Mi smo dali sve od sebe, ali su Hrvati bili bolji i zasluženo pobijedili. Želim puno uspjeha Hrvatskoj u finalu, a nama preostaje utakmica za broncu - rekao je Wenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo