PBZ ZAGREB INDOORS / Marinu Čiliću hrvatski finale

Image

Najbolji hrvatski tenisač svladao je nakon 90 minuta igre 6-3, 6-4 Marija Ančića. Ovo je Čilićev treći naslov u tri finala.

8.2.2009.
21:30
VOYO logo

Tri od tri. To je omjer finala i osvojenih turnira Marina Čilića. On je u hrvatskom finalu PBZ Zagreb Indoorsa nakon 90 minut aigre svladao Marija Ančića 6-3, 6-4. S druge strane Ančiću je ovo bilo 11 finale. Splićanin je ostao na tri osvojena turnira.

Prvi gem finala je trajao čak petnaest minuta, a u njemu je Ančić propustio sedam break-lopti. Nakon tog uvodnog maratona Čilić je zagospodario terenom, te je lako dobio prvi set 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S breakom je startao Čilić i u drugom (2-0), no tada je Ančić odigrao najbolje razdoblje finalnog meča. Vratio je break, bolje je servirao i hrabrije parirao s osnovne linije. No, nije mogao dugo stavljati Čilića na muke, pa je najbolje rangirani hrvatski tenisač došao do novog breaka kod 4-4 (bez izgubljenog poena) i nakon toga, simbolično, sjajnim forhendom zaključio gem u svom servis-gemu.

Ančić je imao čak 12 break-lopti (dvije iskorištene), dok je Čilić uzeo četiri breaka iz šest prilika. "Užitak je bilo igrati danas, pred ovakvom publikom, ali i samo zbog toga što je bio hrvatski finale. U subotu je Ančić imao težak meč i nije bio na pravom nivou, dok sam ja sigurno odigrao najbolji meč ovdje u Zagrebu. Prije početka turnira sam se nadao finalu, jer nikada na hrvatskom turniru nisam bio pravi, a sve se vratilo na najbolji mogući način", rekao je slavljenik Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo