HRVATSKA BEZ PREDSTAVNIKA NA AUSTRALIAN OPENU / Marin Čilić izgubio od Del Potroa

Image

Najbolje rangirani hrvatski tenisač izgubio je nakon nešto više od tri sata igre u četiri seta 5-7, 6-4, 6-4, 6-2.

25.1.2009.
8:08
VOYO logo

Od nedjelje ujutro Hrvatska nema predstavnika na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu. Bolji od našeg najbolje rangiranog tenisača Marina Čilića bio je Argentinac Juan Martin Del Potro 5-7, 6-4, 6-4, 6-2.

Meč je trajao tri sata i pet minuta, a prvi je do breaka došao hrvatski tenisač u šestom gemu prvog seta, međutim svoju je prednost odmah potom izgubio. Do novog je breaka Čilić došao dvostrukom pogreškom Del Potra u 12. gemu pri vodstvu 6-5 i tako došao do vodstva 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je setu jedini break napravio Argentinac u u sedmom gemu za konačnih 6-4. U trećem je setu u četvrtom gemu Čilić propustio čak četiri prilike za break, a to mu se osvetilo već u narednom gemu kada je izgubio vlastiti servis brojnim neprisiljenim pogreškama. Kasnije ga je uspio vratiti, ali i ponovo izgubiti, pa je i ta dionica pripala Del Potru sa 6-4.

U četvrtom setu Del Potro je bio dominantan i s dva je breaka, u petom i sedmom gemu sigurno priveo meč kraju i tako došao do slavlja protiv Čilića u njihovom prvom međusobnom meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom meča Čilić je zabio 10 aseva, uz tek 50% prvog servisa, imao je 48 winnera i čak 64 neforsirane pogreške. Servis Del Potru oduzeo je tri puta od ukupno deset prilika. Argentinac je zabio osam aseva, uz postotak prvog servisa od 67%, a imao je 27 winnera i 45 neforsiranih pogrešaka. Servis Čiliću oduzeo je šest puta iz deset prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo