Kicker uvjeren / 'Mandžukića čeka sudbina njegovih prethodnika'

Image
Foto: Andreas Gebert/DPA/PIXSELL

Hrvatskog reprezentativca čeka sudbina kao i njegove prethodnike, tako barem tvrdi njemački dvotjednik Kicker. Iako je Guardiola rekao kako ga voli, izbacio ga je iz momčadi upravo kad je Lewandowski zapečatio svoj potpis u Bayernu.

12.5.2014.
16:02
Andreas Gebert/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Mario Mandžukić je prije godinu dana zabio 15 golova, a ovogodišnju bundesligašku sezonu zavrioš je s 18.

Bez obzira na to, mediji često nagađaju kako je hrvatski reprezentativac na izlaznim vratima Bayerna te da bi u ljetnom roku mogao napustiti klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Časopis Kicker objašnjava zašto je to tako.

"Od početka sezone Mandžukić je imao veliki hendikep: Trener Pep Guardiola ne preferira centralne napadače Mandžukićevog tipa, nego male, agilne profile igrača, takozvane 'lažne devetke'. S vremenom, međutim, ni Guardiola nije mogao bez usluga Hrvata. Mandžukić u napadu često je prvi branič momčadi koji napada suparnike i čini im štetu svojim robusnim stilom, guta kilometre i najvažnije, zabija golove. Igrač je koji je snažan u kaznenom prostoru, posebice na visokim loptama. Stoga ga je Guardiola tijekom sezone označio kao igrača "koji najbolje na svijetu igra glavom...", piše Kicker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pep je kasnije izjavio kako nikad nije vidio takvog igrača te da ga voli, ali ga je u jednoj fazi svejedno izbacio iz momčadi. To je bilo otprilike kad je Robert Lewandowski potpisao za bavarsku momčad.

"Mandžukića sada čeka sudbina drugih Bayernovih napadača. Elber, Makaay, Toni, Gomez. Svi su oni dolaskom novih konkurenata s vremenom napustili momčad. Dobro u Bayernu nije uvijek i dovoljno dobro", rekao je Kickerov novinar Frank Linkesch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo