VLADA AMNESTIRALA KRIMINALCE / Luciano Moggi izbjegao zatvor

Image

Iako je prvotno osuđen na 18 mjeseci zatvora, odlukom talijanske vlade o oprostu bivši izvršni direktor Juventusa izbjegao je odsluženje kazne.

8.1.2009.
17:44
VOYO logo

RIM - Iako je prvotno osuđen na 18 mjeseci zatvora, zbog prijetnji igračima prilikom prijelaznog roka 2006. godine, bivši izvršni direktor Juventusa neće u zatvor. I njegov sin Alessandro neće na "hlađenje" četiri mjeseca manje, a takvom raspletu situacije mogu zahvaliti talijanskoj vladi.

Naime,  nekoliko dana prije negoli je 2006. u Rimu započelo suđenje u slučaju Moggi, talijanska vlada je objavila amnestiju od zatvora koja je obuhvatila više tisuća osuđenih kriminalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac i sin Moggi utjecali su na prelaske nogometaša u Italiji putem privatne agencije GEA, koja je bila u vlasništvu mlađeg Moggija. U istoj agenciji je radio kao jedan od direktora i optuženi sin izbornika talijanske reprezentacije Marccela Lippija, David Lippi, no pred sudom nije utvrđena njegova krivica i on je oslobođen.

Iako je tužitelj zahtijevao šest godina zatvora za  Luciana, sud ga je oslobodio optube za zločinačko udruživanje i proglasio krivim samo zbog prisile jer je dvojicu nogometaša primorao da prijelaze obave preko agencije GEA. Alessandro Moggi kriv je samo za nepravilnosti u poslovanju agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucianu Moggiju je 2006. zbog korupcijske afere izrečena petogodišnja zabrana obavljanja poslova vezanim za nogomet. Upravo zbog sudjelovanja u namještanju rezultata te godine predstoji mu još jedno suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo