PORAZ ZA PORAZOM / Loš dan hrvatskih tenisača i tenisačica

Image
Foto: AP images

Hrvatski tenis ipak neće imati svoje predstavnike u završnicama ovotjednih ATP i WTA turnira. Mlada Ana Konjuh ispala je u četvrtfinalu Osake, Dodig s partnerom Melom na Matsersu u Šangaju, a Borna Ćorić u Taškentu.

10.10.2014.
10:28
AP images
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira u japanskoj Osaki, nakon što je u četvrtfinalu bolja od nje sa 6:7 (4), 6:4, 6:2 bila Kazahstanka Zarina Dijas.

Konjuh je lakše trebala osvojiti prvi set, u kojem je imala dva breaka prednosti, ali ju je ispustila te se morala za osvajanje prve dionice meča izboriti u tie-breaku. No, nakon prvog seta Dijas je potpuno preuzela kontrolu dvoboja i njezina pobjeda nijednog trenutka nije bila ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada hrvatska tenisačica u svakom je setu po dvaput gubila servis, a u posljednjoj dionici je ostala bez ijednog poena na reternu. Konjuh tako nije uspjela izjednačiti najbolji rezultat u karijeri, s ovogodišnjeg WTA turnira u Istanbulu, gdje je stigla do polufinala.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo neće obraniti naslov na turniru Masters 1000 serije u Šangaju, s obzirom na to da su ih u četvrtfinalu zaustavili Indijac Rohan Boppana i Rumunj Florin Mergea pobjedivši ih sa 6:4, 3:6, 10:7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodigu i Melu je prošlogodišnji naslov u Šangaju jedini što su ga osvojili iz šest finala u kojima su zajedno nastupali, a donio im je i plasman na završni turnir osam najboljih parova u Londonu.

Hrvatsko-brazilski par se ponovo može naći na prestižnom turniru na kojem su prošle godine poraženi u polufinalu, ali će se morati za to izboriti u sljedećim tjednima. Uoči turnira u Šangaju nalazili su se na 7. mjestu "utrke prema Londonu", na kojem će i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio probiti do finala ATP Challengera u Taškentu, gdje ga je u polufinalu sa 7:5, 7:6 (3) pobijedio slovački tenisač Lukaš Lacko, bivši finalist zagrebačkog ATP turnira.

Ćorić je bio potpuno ravnopravan suparnik 99. tenisaču svijeta, a rezultat je vrlo lako mogao biti i obrnut. Naime, 17-godišnji Zagrepčanin je u prvom setu poveo sa 2-0, ali je do kraja seta čak triput gubio servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici je Ćorić nadoknadio break zaostatka te pri vodstvu 6-5 propustio četiri set-lopte, 0-40 i još jednu prednost. Lacko je svoju priliku iskoristio u tie-breaku u kojem je bio znatno mirniji i precizniji.

Unatoč porazu, Borna Ćorić će napraviti još jedan pomak na ATP ljestvici na kojoj bi u ponedjeljak trebao biti desetak mjesta bolje plasiran od 139. mjesta na kojem se nalazio ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo