POČELA EUROPSKA LIGA / Livaja zabio za Inter, Liverpoolu ljepotica večeri

Image
Foto: AP

U susretima prvog kola nastupila su još petorica Hrvata - Ivan Strinić, Ivan Turina, Danijel Pranjić, Manuel Pamić i Dejan Mezga.

20.9.2012.
21:25
AP
VOYO logo

ZAGREB - Branitelj naslova pobjednika Europske lige španjolski Atletico Madrid uvjerljivom je 3:0 pobjedom u Tel Avivu protiv Hapoela otvorio natjecanje u najmasovnijem europskom kupu. Golove za španjolski sastav koji je u Izrael doputovao bez ponajboljeg igrača RadamelaFalcaoa postigli su CristianRodriguez (37), DiegoCosta (40) i RaulGarcia (63).

Uvjerljivu pobjedu ostvario je i Napoli koji je u dvoboju F skupine pobijedio švedski AIK 4:0. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Vargas (6, 46, 68), a među strijelce upisao se i Džemaili (90). Talijani su od 75. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen MarekHamšik, a za goste je branio bivši vratar Dinama IvanTurina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 'ljepotici' večeri Liverpool je na gostovanju u Bernu pobijedio Young Boyse 5:3. Strijelci za 'redse' bili su Ojala (autogol-4), Wisdom (40), Coates (67) i Shelvey (76, 88), a za domaćine Nuzzolo (38), Ojala (53) i GonzaloEulogio (63).

Sjajnu utakmicu gledatelji su vidjeli i u Istanbulu na stadionu Sükrü Saracoglu gdje su domaći Fenerbahče i Marseille odigrali 2:2. Domaćin je poveo golovima Canera (28) i Alex (57), no OM je uspio u zadnjih deset minuta iščupati bod. Prvo je u 82. minuti smanjio Valbuena (82), a potom je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade izjednačio Ayew. Susret je vodio hrvatski sudac Ivan Bebek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnjipro je u Dnjipropetrovsku pomalo iznenađujuće pobijedio PSV Eindhoven 2:0, a strijelci su bili Matheus (50) i Hutchinson (58-autogol). IvanStrinić je odigrao cijeli susret za Dnjipro, dok je NikolaKalinić odgledao susret s klupe za pričuve.

Udinese i Anži su u Udinama odigrali 1:1. Gosti su poveli golom Traorea u 45. minuti, a u posljednjim trenucima susreta izjednačio je DiNatale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone u Europskoj ligi nema hrvatskih klubova, no hrvatske boje brani deset naših igrača. MarkoLivaja je postigao gol za Inter u susretu protiv Rubina, a u susretima prvog kola nastupila su još petorica Hrvata - Ivan Strinić, Ivan Turina, Danijel Pranjić, Manuel Pamić i Dejan Mezga.

Livaja je od prve minute započeo utakmicu protiv Rubina koji je do sudačke nadoknade imao vodstvo 2:1, no tada je Nagatomo spasio Inter novog poraza na San Siru. Bivši igrač splitskog Hajduka je odličnu predstavu okrunio golom za 1:1 u 39. minuti, a na terenu je proveo 60 minuta. Prije toga su Rusi poveli u 17. minuti pogotkom Razanceva nakon što je Handanovič obranio jedanaesterac Natchou, no Razancev je odbijanac ugurao u mrežu. Rubin je poveo u 84. minuti kada je Rondon zabio za pobjedu Rubina 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DanijelPranjić je nastupio za Sporting iz Lisabona u susretu protiv Basela (0:0) odigravši svih 90 minuta. Sporting je od 50. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Xandao.

Lyon je na Gerlandu pobijedio prašku Spartu 2:1. Strijelci za 'lavove' bili su Gomis u 59. minuti i Lisandro tri minute kasnije, dok je za Čehe zabio Krejči u 77. minuti. DejanLovren je ogled pratio s klupe francuskog sastava, dok je ManuelPamić igrao za goste od prve minute. Andrej Kerić nije bio u krugu kandidata za nastup u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DejanMezga je odigrao 85. minuta za Maribor koji je deklasirao Panathinaikos 3:0. Strijelci za slovenski sastav bili su Berić (25), Ibraimi (62) i Tavares (88-11m). ZoranLesjak nije nastupio za domaćine.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo