KLUB PRIHVATIO OTKAZ / Lino Červar napustio Zagreb

Trener rukometaša Zagreba odlazi "iz zdravstvenih, moralnih i principijelnih razloga nakon neočekivanog poraza od Chamberyja".

16.2.2009.
12:30
VOYO logo

ZAGREB - Lino Červar podnio je u ponedjeljak ostavku na mjesto trenera rukometaša CO Zagreba.

Červar se na ovaj potez odlučio zbog neočekivanog poraza od francuskog Chamberyja u Ligi prvaka iz "zdravstvenih, moralnih i principijelnih razloga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja sezone momčad voditi će treneri Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić.

 Klub je istodobno donio odluka o sankcioniranju igrača i trenera do visine jednomjesečnog ugovornog primanja (neto plaća), ali ukoliko se momčad uspije plasirati u finale LEP-a ova odluka se neće primijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo kluba ističe da je "u završnim pregovorima s četiri hrvatska rukometaša i jednim inozemnim igračem, kako bi spremni dočekali novu 2009./2010. natjecateljsku sezonu i tako nastojali igračkom kvalitetom i stručnim radom zadržati euro ciljeve. Zato će Croatia osiguranje Zagreb nakon završetka drugog kruga skupine 1. Lige prvaka, dakle do 10. ožujka 2009., obznaniti transfer listu od 5-6 igrača, koji mogu pronaći novi klub odmah ili do kraja sezone 2008./2009.

U roku od deset dana izvršiti će se revizija Ugovora kod igrača i trenera, što će rezultirati smanjenje određenih primanja, a kod manjeg broja igrača bit će ugovorne obveze i prava zadržane na istoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, revidirat će se optimalno i svi ostali rashodi i troškovi kluba u narednom razdoblju kako bi se u vrijeme opće recesije sačuvao klub u realnim okvirima financijske stabilnosti, stoji, između ostaloga u priopćenju RK Croatia osiguranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo