Australian Open ovo ne pamti više od 40 godina

Nakon dva bezuspješna pokušaja osvajanja Australian Opena kineska tenisačica Na Li konačno je uspjela.

25.1.2014.
11:55
VOYO logo

Bio je to peti međusobni susret ove dvije tenisačice i isto tako peta pobjeda 31-godišnje Kineskinje. Nakon dva neuspjeha 2011. i 2013. godine nervoza kod Na Li je bila i više nego očita u prvom setu.

Iako je uhvatila rani break i povela s 2:0, te imala loptu za 3:0, Kineskinja nije uspjela stvoriti dvostruki break prednosti. Cibulkova je to iskoristila za povratak na 3:3. Li je još jednom oduzela servis Slovakinji kod 5:5, te je servirala za osvajanje prve dionice. Nije uspjela pa je tie-break morao odlučiti pobjednicu iste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineskinja je brzo odjurila do prednosti 5:1, te je bez ikakvih problema osvojila taj prvi, pokazalo se i ključni set. Naime, u drugom je Cibulkova ostala bez ijednog gema, a Na Li je proslavila osvajanje svog drugog Grand Slam naslova u karijeri. Prvi je uzela 2011. kada je slavila na Roland Garrosu.

Na Li je tako postala prva tenisačica još od 1973. godine i Margaret Court, koja je s preko 30 godina starosti (31 godina 334 dana) osvojila Australian Open.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tenisačica Jana Fett nije uspjela ponoviti uspjeh Ane Konjuh koja je prije godinu dana osvojila naslov pobjednice juniorskog Australian Opena.

Nepostavljena Fett je u finalu nakon sat i jedne minute igre poražena od četvrte nositeljice Elizavete Kuličkove sa 6:2, 6:1. Bio je to susret u kojem naša predstavnica ni u jednom trenutku susreta nije bila konkurentna odličnoj Ruskinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuličkova je izborila 10 i realizirala pet break-lopti, dok je Fett realizirala tek jednu od četiri. Kuličkova je ispalila i devet winnera više (17-8), te je u konačnici osvojila i 22 poena više od naše Fett.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo