NITKO KAO VATRENI

LEGENDA YU NOGOMETA PRIZNALA: ‘Hrvatska je za klasu više od svih iz bivše države i to zbog dva razloga’

Prokomentirao je  i priču oko formiranja Regionalne lige.

Bivši izbornik BiH i ponajbolji nogometaš u povijesti te države Safet Sušić smatra kako je hrvatska reprezentacija u odnosu na ostale iz bivše države za klasu više.

“Hrvati su nastupili na Euru 2016. i o njima imam izuzetno visoko mišljenje. U igračkom smislu, Hrvatska je u ovom trenutku najjača reprezentacija. Mi smo im se približili u kvalifikacijama za SP 2014. kad je još igrao Zvjezdan Misimović. Mogli smo im tada parirati, ali sad su sada u prednosti u odnosu na BiH”, kazao je Sušić za Mondo te je nastavio.

Vrhunski igrači dugo na okupu

“Što se tiče Srbije, ne poznajem ih dovoljno dobro, pa ne mogu donijeti neki vrijednosni sud, ali vjerujem da su otprilike podjednakih kvaliteta s BiH. Hrvatska odskače, posebno jer ima Luku Modrića, Marija Mandžukića i Ivana Rakitića, koji igraju u najboljim svjetskim klubovima. Osim toga, dugo vremena igraju zajedno i to je kompaktna ekipa”, rekao je legendarni Pape.

Prokomentirao je on i priču oko formiranja Regionalne lige u državama nekadašnje Jugoslavije.

“Ja apsolutno podržavam tu ideju. Posebno jer smo mi iz starije generacije nostalgični za tim vremenima od prije 25 ili 30 godina. Bila je to snažna liga i podržao bih formiranje jednog sličnog natjecanja iako sumnjam da bi kvaliteta bila na istom nivou jer danas igrači odlaze u inozemstvo s 18, 19 godina dok je u SFRJ bilo pravilo da prije 28 nitko ne može napustiti zemlju. No, sigurno bi doprinijelo da se poboljša kvaliteta nogometa”, poručio je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr