LAKERSI NAKON DESET GODINA U FINALU ZAPADA: / Veličanstveni LeBron James ušao u društvo legende

Image
Foto: Jevone Moore/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Još uvijek čekaju suparnika u finalu Zapada

13.9.2020.
8:35
Jevone Moore/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia
VOYO logo

Pobjedom 119:96 protiv Houston Rocketsa u petoj utakmici polufinalne serije košarkaši LA Lakersa plasirali su se u finale Zapadne konferencije. S kim će tamo igrati odlučit će ogledi između LA Clippersa i Denver Nuggetsa, koji svoju šestu utakmicu igraju u nedjelju u 19 sati po europskom vremenu. Bit će to njihova šesta utakmica, a Clippersi imaju prednost od 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakers su, inače, slavili na krilima LeBrona Jamesa i izborili prvo konferencijsko finale nakon deset godina. Već u prvoj četvrtini Lakersi su imali 15 koševa viška, a nakon treće dionice njihova prednost narasla je na 26 poena, što je bilo dovoljno da rutinski dođu do pobjede i plasmana u finale Zapada, što im je prvo konferencijsko finale nakon deset godina.

James je susret završio s 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Najučinkovitiji na parketu bio je pak James Harden s 30 poena, šest skokova i pet asistencija, ali premalo protiv dobro raspoloženih Lakesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nopomenimo i to da se James na ovoj utakmici pridružio Oscaru Robertsonu, koji je do sada bio jedini u povijesti doigravanja s 250 poena, 100 skokova i 80 asistencija u prvih deset utakmica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je sve LeBron postigao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo