ŽDRIJEB EUROPSKE LIGE / Lagani zadatak za Varaždin

Image

Finalisti hrvatskog Kupa Varaždinci dobili su laganog suparnika u 1. pretkolu Europske lige. Riječ je o klubu iz Andorre koje je prošlu sezonu u tamošnjem prvenstvu okončano na trećem mjestu.

20.6.2011.
11:35
VOYO logo

FC Lusitans je ime kluba koji će se suprotstaviti Varaždinu u 1. pretkolu Europske lige. Prvi susret igra se u Hrvatskoj 30. lipnja, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije u Andorra la Velli.

Riječ je o trećeplasiranom sastavu andorske lige, ali i momčadi koja je prošle godine, u istoj ovoj fazi Europske lige (1. prekolo), izgubila obje utakmice protiv makedonskog Rabotničkog ukupnim rezultatom 0:11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od zanimljivijih parova 1. pretkola Europske lige istaknimo regionalni obračun Širokog Brijega i ljubljanske Olimpije te sudar 'dvaju svjetova' - engleskog Fulhama protiv predstavnika Farskih otoka (NSI).

Ukoliko Varaždinci prođu prvo pretkolo sljedeći protivnik bit će im moldavski klub Iskra-Stal. Klub je osnovan prije samo šest godina kada su se spojili amaterski klub Stal i lokalna momčad Iskra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o petoplasrianoj momčadi moldovskog prvenstva, a do Europske lige došli su osvajanjem moldovskog kupa. Zadnje dvije godine nastupili su u 2. pretkolu Europske lige, ali su oba puta odmah ispali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo