Izvanredno zasjedanje / Krakow domaćin trećih Europskih igara 2023. godine: Stižu i bitne promjene

Image
Foto: Shutterstock

Hrvatski olimpijski odbor predstavljao je Zlatko Mateša

22.6.2019.
16:41
Shutterstock
VOYO logo

Glavna skupština europskih olimpijskih odbora (EOO) na izvanrednom je zasjedanju u Minsku jednoglasno izabrala Malopoljsku regiju i poljski grad Krakow za domaćina trećih Europskih igara 2023. godine, a glasovali su predstavnici svih 50 europskih nacionalnih olimpijskih odbora. 

Poljsko izaslanstvo nije skrivalo zadovoljstvo odlukom EOO-a, a predsjednik njihova olimpijskog odbora, Andrzej Krasnicki, u zahvalnom je govoru kazao: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čvrsto vjerujemo da će ovaj veliki sportski događaj pridonijeti razvoju europskoga sporta i promidžbe naše države, grada Krakowa i Malopoljske regije". 

Prema realnim predviđanjima, program sportova zastupljenih na EI u Minsku doživjet će bitne promjene u trećim Igrama. O tome će odlučivati EOO-ova koordinacijska komisije za Igre, a strateške smjernice njezina rada otkrio je predsjednik EOO-a Janez Kocijančič

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slijedit ćemo strategiju definiranu u Olimpijskoj agendi 2020., a to znači da ćemo odrediti temeljne sportove i zatim razgovarati s organizatorima koje još sportove treba uključiti u program. Naglasak će biti na sportovima koji nude olimpijske kvalifikacije ili istodobno predstavljaju i Europsko prvenstvo. Olimpijske igre vraćaju se u Europu odmah nakon Tokija 2020. godine. Bit će to u Parizu 2024. godine i željeli bismo na Europskim igrama imati sportski program sa što više olimpijskih kvalifikacija".

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) na EOO-ovoj je izvanrednoj skupštini predstavljao njegov predsjednik, ujedno i član Izvršnog odbora EOO-a, Zlatko Mateša

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo