'nemam nikakve želje' / Kovač: Svejedno koga ćemo dobiti ždrijebom

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izbornik Kovač je poručio kako mu je sasvim svejedno koga će dobiti na ždrijebu skupina koji će se održati 6. prosinca: Nemam nikakve želje niti cilj. Naš cilj je bio izboriti SP.

20.11.2013.
15:47
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon burne i neprospavane noći u kojoj se slavio plasman hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine, izbornik Niko Kovač još jednom je okupio novinare kako bi s njima podijelio dojmove iz dviju utakmica protiv Islanda.

"Svi smo radosni i ponosni zbog plasmana na SP. Dečki su odigrali sjajno i sve što sam zahtijevao igrači su prenijeli na teren. Nedostajao nam je pravi impuls, a on je jučer došao. Nismo imali previše vremena za uigravanje, no sada je ispred nas pola godine kako bi se kvalitetno pripremili za SP", kazao je Kovač, još jednom se zahvalivši navijačima na sjajnoj podršci, ali i članovima stožera na pet tjedana mukotrpnog rada i raznih analiza.

Kovač smatra kako 'kockasti' mogu još bolje.

"Ova momčad ima veliki potencija, očekujem da se naša igra stabilizira, mora doći do automatizma u svim linijama. Želim da Hrvatska igra moderan, brz i okomit nogomet. Sasvim sigurno bit će i padova, no uvjeren sam kako ćemo se penjati prema gore".

Prokomentirao je i obrat koji se dogodio u glavama naših igrača koji su nakon niza slabih predstava odigrali sjajne dvije utakmice protiv Islanda.

"Život je čudan, pa tako i nogomet. Dečkima smo vratili samopouzdanje, strah od pogreške u sportu može biti poguban. Pokušali smo ih opustiti, pokazati im da pogreška nije i katastrofa. Vratili smo im samopouzdanje i sigurnost. Nogomet su i prije znali igrati", otkrio je izbornik.

Kovač je prokomentirao i glasine kako su do sada u momčadi postojale grupice.

"Uvijek u reprezentaciji postoje grupe, no na terenu su dečki pokazali zajedništvo. To sam i tražio od njih, to nas je do sada krasilo, a to nas mora krasiti i u budućnosti. Do pravog rezultata se dolazi jedino kroz zajedništvo, a to su dečki i pokazali", pojasnio je.

Izbornik je poručio kako mu je sasvim svejedno koga će dobiti na ždrijebu skupina koji će se održati 6. prosinca.

"Nemam nikakve želje niti cilj. Naš cilj je bio izboriti SP. Sada ćemo imati više vremena za pripreme, za analizu suparnika, izradu plana priprema, praćenje naših igrača".

Kovač u Brazil odlazi tri dana ranije zajedno s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom, izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanoviće, direktorom reprezentacije Zorislavom Srebrićem, povjerenikom za sigurnost Zoranom Cvrkom, te glasnogovornikom HNS-a Pacakom. Nakon ždrijeba HR delegacija će krenuti u obilazak mogućih kampova 'vatrenih'.

Kovač je na kraju otkrio i kako mu se napadač Atalante Marko Livaja ispričao, a on je ispriku mladog napadača prihvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo