POPIS ZA ŠVICARSKU / Kovač 'otpilio' Mamića, iz HNL-a pozvao jedino igrače Rijeke!

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač objavio je popis kandidata za prijateljsku utakmicu sa Švicarskom koja će se 5. ožujka odigrati u St. Gallenu. Zanimljivo, nije pozvao nijednog igrača iz Dinama i Hajduka.

10.2.2014.
11:30
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije NikoKovač objavio je popis kandidata za prijateljsku utakmicu sa Švicarskom koja će se 5. ožujka odigrati u St. Gallenu. Kovač je pozvao 27 igrača, a na popisu nema većih iznenađenja, osim činjenica da nema niti jednog igrača iz Dinama i Hajduka.

"Ovo nije fiksni popis, ako nekoga nema na popisu, ne znači da je otpao. Ovo je naš prvi odabir, mogao sam pozvati i 35 igrača. Imamo još dosta vremena, ovo nije naš konačni popis," kazao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i podatak kako na popisu nema nikoga iz Dinama i Hajduka. Nema niti Sammira, koji je najavio povratak u kockasti dres nakon što je preselio u Getafe.

"Sammir nije otpisan, ali sada sam se odlučio za ovih 27 igrača. Dinamo? Jučer sam bio u Rijeci kako bi vidio kandidate, ali nisam ih vidio jer je utakmica odgođena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je komentirao i nedavno izjavu Zdravka Mamića kako bi izbornik i predsjednik HNS-a Davor Šuker trebali podnijeti ostavku ukoliko Halilović ne bude među putnicima na World Cup.

"Od prvog dana jasno sam rekao koji će mi biti kriterij pri pozivu igrača. Toga se sada i držim. Što se Mamićevog pritiska da se Halilovića zove u reprezentaciju tiče ja sam svoj odgovor dao već prvi dan, a vjerujem kada pogledate popis znati ćete o čemu govorim," bio je jasan hrvatski izbornik koji se potom okrenuo prema idućem suparniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do početka svjetskog prvenstva imat ćemo samo tri provjere, zbog toga je utakmica protiv Švicarske vrlo važna. Radi se o vrlo jakoj reprezentaciji koja je bila nositelj na ždrijebu za SP," kazao je Kovač, te dodao: "Nakon trijumfa protiv Islanda treba nam dobar rezultat, vjetar u leđa."

Bit će to treći hrvatsko - švicarski okršaj. Prvi međusobni ogled održan je u skupini na EP-u u Portugalu 2004. godine, a završio je bez golova. U drugom dvoboju u kolovozu 2012. Švicarska je u Splitu u prijateljskom susretu slavila 4-2. Bio je to premijerni dvoboj Igora Štimca na klupi 'vatrenih'. "Gledao sam utakmicu u Splitu. Uhvatili su nas na kontre. Sasvim sigurno očekuje nas pravi izazov."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VRATARI: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco).

BRANIČI: Darijo Srna (Šahtar), Igor Bubnjić (Udinese), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Ivan Strinić (Dnipro), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Šime Vrsaljko (Genoa), Hrvoje Milić (Rostov)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZNI: Ivan Rakitić (Sevilla), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Perišić (Wolfsburg), Mateo Kovačić (Inter), Milan Badelj (HSV), Niko Kranjčar (QPR), Mate Maleš (Rijeka), Ivo Iličević (HSV), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev)

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Alves Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton), Ante Rebić (Fiorentina), Leon Benko (Rijeka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo