SPAS U SLALOMU? / Kostelić tek 50. u spustu za kombinaciju

Image
Foto: AP Images

Aktualni svjetski prvak Ivica Kostelić završio je tek 50. u spustu u Kitzuehelu, dok je drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim završio na 47. mjestu.

21.1.2012.
13:32
AP Images
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 50. mjesto na današnjem spustu koji se vozio za Svjetski kup u Kitzbuehelu, dok je Natko Zrnčić-Dim bio bolji i zauzeo 47. mjesto.

Ivica Kostelić ostvario je vrijeme 1:15.30 i za najbržim Švicarcem Didierom Cucheom zaostao 2,02 sekunde, dok je Natko Zrnčić-Dim bio brži od Kostelića sedam stotinki s vremenom 1:15.23. Zaostatak Zrnčića-Dima za Cucheom je 1,95 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je u Kitzbuehelu bio Austrijanac Romed Baumann s vremenom 1:13.52 i 24 stotinke zaostatka za prvim, a treći njegov sunarodnjak Klaus Kroell s vremenom 1:13.58. Cuche (37), koji je prije dva dana najavio odlazak u mirovinu nakon ove sezone, postavio je današnjom pobjedom novi rekord s pet pobjeda u ovoj disciplini u Kitzbuehelu.

Kostelić i Natko Zrnčić-Dim današnjim rezultatima nisu osvojili ni jedan bod tako da u ukupnom poretku i poretku spusta nisu promijenili svoje pozicije. Kostelić je u ukupnom poretku i dalje drugi sa 695 bodova i 130 manje od vodećeg Austrijanca Marcela Hirschera (725), dok je treći Švicarac Beat Feuz (585) koji je danas bio šesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poretku spusta, Feuz je prvi sa 300 bodova, dok mu se Cuche, zahvaljujući današnjoj pobjedi, približio na 277 bodova. Treći je Kroell sa 265 bodova.

Sutra se u Kitzbuehelu vozi slalom koji se s današnjim spustom zbraja za klasičnu kombinaciju pa Kostelić i Zrnčić-Dim sa svojim zaostacima imaju izglede za dobar rezultat. Od ozbiljnijih konkurenata u kombinaciji, Norvežanin Aksel Lund Svindal ima zaostatak od 67 stotinki, a Amerikanci Bode Miller i Ted Ligety od 1,13 i 1,47 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo