Preko Torina do Rija

KOŠARKAŠI ZADOVOLJNI ŽDRIJEBOM: Olimpijske igre zapravo nisu (pre)daleko!

Josip Vranković bio je predstavnik Hrvatskog košarkaškog saveza u Švicarskoj na izvlačenju skupina kvalifikacijskih turnira za OI, te se osvrnuo na suparnike.

“Mislim da je dobro što smo izbjegli Filipine, jednostavno zbog aklimatizacije i dugog puta. Grupa koju smo dobili, po meni, u svakom segmentu, možemo se nositi s njima. Smatram da se jednostavno moramo okrenuti sebi i biti pravi, a onda možemo igrati sa svim ekipama koje su se našle u ždrijebu”, smatra Josip Vranković i podcrtava još jedan jako bitan detalj o našim suparnicima.

“Iz ovog kuta gledanja, jako je upitno u kojim će sastavima doći ove nominalno najjače reprezentacije. I to je još jedna stvar, ako ćemo slijediti logiku i u prijašnjim natjecanjima, konkretno mislim na Grčku, bilo je najava dosta otkaza glavnih igrača. Smatram da jednostavno, ukoliko budemo fokusirani na sebe da se možemo ravnopravno nositi sa svima u skupini. Kako u skupini, tako i poslije u križanju.”

Vranković neće poletjeti s optimizmom, ali stvari su jasne. Hrvatska ovaj poklon može iskoristiti.

„Hrvatska može jako puno, ukoliko će biti ona prava i ukoliko ćemo biti jedinstveni! To je zadaća svih nas koji jesmo u košarci, a pogotovo u reprezentaciji. Najvažnije je da se prezentiramo u pravom svijetlu, a pogotovo mislim da je igračima koji će sudjelovati u ovoj akciji, kao i ljudima koji će voditi reprezentaciju, važno maknuti onaj gorak okus koji je ostao iz Francuske. Ovo je idealna prilika da to ispravimo.“

O preostalim skupinama je kratko kazao.

„Svi su konstatirali da su Filipini najteža grupa, za Srbiju kažu da ta grupa izgleda najlakša, ali to ne mora biti. To tako izgleda samo na papiru.“

Podsjetimo, Hrvatska će igrati  u Torinu u skupini B, zajedno s Tunisom i Italijom. U skupini A su Grčka, Meksiko i Iran – suparnici s kojima Hrvatska može se sastati u polufinalu i finalu.

Povratak na Net.hr