Play ponuda

Zlatnu medalju proslavili uz pizzu i spavanje

shimmer fallback

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina, sletjela je u zagrebačku zračnu luku okrunjena zlatnom medaljom s netom završenog Europskog prvenstva u Pragu.

8.8.2011.
21:18
Play ponuda

Nakon prvih poljubaca i zagrljaja s roditeljima, braćom, sestrama, zaputili su se u VIP salon zagrebačke zračne luke gdje ih je s nekoliko riječi pozdravio prvi čovjek HKS-a Danko Radić.

"Hvala svim roditeljima koji su nam poslali ovako zlatnu djecu. Prvaci smo ispred onih koji su u svemu, osim u sportu, jači od nas. Selekcija je napravljena vrhunski", istaknuo je Radić.

Najbolji igrač turnira, Mario Hezonja, naglasio je kako mu je momčadsko zlato ipak bitnije od MVP nagrade, te kako su igrači proslavili uspjeh u češkim Pardubicama.

"Slavlje? Otišli smo na pizzu pa u sobu. Ja sam tražio da idemo na spavanje", istaknuo je sa smiješkom Hezonja.

Otkako se kadetski Eurobasket igra svake godine, Hrvatska je prva koja je slavila dvaput zaredom. Ivan Jukić jedini se može pohvaliti kao ima dva zlata, a kao najzaslužnije za ovaj uspjeh istaknuo je Šarića i Hezonju.

"Obojica su ekstra talentirani, izvlačili bi nas ostale kada bismo bili u lošem ritmu."

Osim govora dobrodošlice, klince je dočekala i tradicionalna torta koju u kućnoj radinosti sprema Lidija Pleić iz HKS-ova ureda za državne reprezentacije.

Ovo joj je 11. put da radi tortu, prvu je napravila još 1996. kada su Sesar i Vujčić postali europski juniorski prvaci.

"Moja je najveća želja da tortu napravim i za seniore. Otkad ovo radim, bilo je tako dobrih naraštaja klinaca, ali ne i seniorskih medalja", zaključila je Lidija.

Vezani članci:

arti-201108080089006 arti-201108070050006

Play ponuda
Play ponuda