'ZAPOČINJE NJEGOVA ERA': / U Philadelphiji vlada 'Saric Mania', oduševljenje dolaskom Hrvata koji drži do svoje riječi

Image
Foto: Screenshot

'Započela je era Darija Šarića sa 76ersima', uvod je teksta na internetskim stranicama philly.com koje su dio lokalne medijske mreže.

15.7.2016.
8:42
Screenshot
VOYO logo

Avion s ponajboljim hrvatskim košarkašem sletio je u Philedelphiju oko 17 sati po tamošnjem vremenu u četvrtak i premda je najavljeno da će tijekom večeri istog dana ili u petak potpisati ugovor s klubom koji se natječe u NBA ligi, takvih informacija još uvijek nema.

Mogao je više zaraditi

Sixersi će platiti 650,000 od ukupno milijun američkih dolara Anadolu Efesu kako bi se kompenzirao godinu dana ranije raskid suradnje hrvatskog košarkaša i turskog kluba. Ostatak će namiriti sam Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je odradio ugovor s Efesom do kraja i tek potom stigao među 76erse Šarić bi financijski bolje prošao, podsjeća se u tekstu pozivajući na izvor koji je rekao da bi "Šarić primao oko šest milijuna američkih dolara po sezoni da je pričekao s dolaskom još godinu dana. Ovako je vezan propisima lige pa će za četiri godine dug ugovor s klubom iz Philadelphije zaraditi nešto više od 10,4 milijuna dolara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić se oko navedenog ne uzbuđuje.

"Najvažnije je ono što sam obećao, a obećao sam da ću nakon dvije godine stići ovdje. Sretan sam što sam stigao i što se pridružujem momčadi. Pokušat ću razveseliti grad", Šarićeva je izjava koju su mediji zabilježili u zračnoj luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo Rio onda Philadelphia

A grad se već počeo veseliti čemu u prilog govori i okupljanje navijača na aerodromu, veliki interes medija i napisa o njemu na društvenim mrežama. 'Ovo se uistinu događa', oduševljeni su i na csnphilly.com, no prije no što se Šarić ukaže u klupskim bojama pred njim je važan posao vođenja nacionalne momčadi na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarića je kao 12. na draftu 2014. godine odabrao Orlando Magic i odmah ga proslijedio u Philadelphiju. Tjedan dana prije toga hrvatski košarkaš potpisao trogodišnji ugovor s Efesom u kojem je odlučio nastaviti graditi karijeru svjestan da još nije spreman za izazove najjače košarkaške lige svijeta. Sada bi trebao biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon drafta 2014., prvi sam puta ovdje. Drago mi je da sam održao obećanje", dodao je Šarić koji je upitan i koliko može utjecati na samu momčad.

"Teško je to odmah reći, ono što sam ja u košarci naučio je da je kemija najvažnija. Pronađemo li ju u momčadi možemo napraviti velike stvari", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo