TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO: / Zagrepčani otkrili razloge poraza od Anadolu Efesa

Image

Košarkaši Cedevite su u sklopu 8.

4.12.2015.
8:55
VOYO logo

Ključna je bila posljednja četvrtina na čijem je početku Cedevita imala deset poena viška, ali u finišu utakmice Zagrepčani su pali i izgubili dvoboj. Međutim, unatoč porazu Cedevita i dalje ima realne šanse izboriti Top 16 ako u sljedećoj utakmici od Milana, također u Draženovu domu, izgubi manje od osam poena razlike.

"Nema kalkulacija, idemo na pobjede i protiv Milana i u Vitoriji protiv Laboral Kutxe. Napravili smo sitne propuste u ključnim trenucima utakmice, a Efes je predobra momčad da ne bi to iskoristila", kazao je Veljko Mršić, trener Cedevite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anadolu Efes je do pobjede predvodio Dario Šarić sa 16 poena koji je tako ponovno pokazao veliki talent koji posjeduje. Trener turskog sastava Dušan Ivković nahvalio je svog ponajboljeg igrača kazavši da je on bio ključan u ovom dvoboju, ali i istaknuo.

Efes pronašao pobjedničku petorku

Cedevita nas je natjerala na osam izgubljenih lopti u trećoj četvrtini, što je meni bilo nezamislivo. Ali, na kraju smo uspjeli pronaći pobjedničku petorku i dopustili smo im u završnici samo deset poena, što je bilo ključno u pobjedi", jasan je Ivković koji se potop osvrnuo na kvalitetu Cedevite i istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Luka Babić

"Drago mi je zbog Zagreba i hrvatske košarke što Cedevita izgleda kao najugodnije iznenađenje Eurolige. Ne bih htio da im moje riječi budu uteg, ali oni su momčad za Top 16."

Najbolji igrač Cedevite u ovoj utakmici bio je Miro Bilan sa 18 poena i osam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje je opet bilo upitno

"Nismo odigrali pametno kad smo otišli na deset poena razlike. Nekako smo podsvjesno čekali kraj napada, dopustili igračima Efesa da se odmore u obrani i poslije više to nismo mogli okrenuti. Nismo razmišljali o TTO-u 16", jasan je Bilan.

Luka Žorić se dotaknuo i suđenja, ali nije htio ulaziti u dubinu. Samo je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O stvarima na koje nismo mogli utjecati, poput suđenja, ne bih htio niti govoriti", objasnio je Žorić, a na suđenje se osvrnuo i Bilan.

"Ne znam što bih rekao da ne dobijem kaznu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo