Propust samog igrača /

Zadrov Šveđanin suspendiran zbog korištenja nedopuštenog sredstva

Image
Foto: Pixsell

Zadarski klub na neko će vrijeme biti bez zahvalnog Williama Magarityja koji je napravio propust pri prijavljivanju lijeka za astmu.

2.1.2019.
14:51
Pixsell
VOYO logo

Tek što je Zadar predstavio najveće ovosezonsko pojačanje, a riječ je o Luki Žoriću, s Višnjika je stigla vijest kako će, barem na neko vrijeme, ostati bez jednog igrača pod košem. 

25-godišnji Šveđanin američkog podrijetla William Magarity "odslužit" će kaznu zabrane igranja jer je u njegovom dopinškom uzorku pronađeno nedopušteno sredstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O čemu je riječ? Magarity je astmatičar za što posjeduje dokumentaciju i dozvolu za korištenje potrebnih lijekova, no za jedan, a za koji nije informirao zadarsku liječničku službu, više nije imao. I stoga je zaradio privremenu tromjesečnu suspenziju zbog koje mu je budućnost na Višnjiku vrlo upitna.

"Radi se o tome da kao astmatičar može uzimati neke lijekove koje treba prijavljivati. Do dolaska u Zadar koristio je lijek koji je prijavljivao i imao dopuštenje za korištenje, ali dolaskom ovdje to nije napravio i jednom je prilikom uzeo lijek. Uslijedila je analiza na kontroli koja je pokazala pozitivan rezultat što je dovelo do osnovane sumnje za uzimanje nečega što nije prijavljeno pa je zaradio suspenziju", objasnio je konferenciji direktor Zadra Željko Žilavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magarity sada nema pravo ni treniranja ni igranja s momčadi, ali iz kluba ističu kako igrač ima punu podršku koju je zaslužio svojim pristupom prema klubu, navijačima i utakmicama.

"Maksimalno smo zaštićeni i ne odričemo ga se. Propust je napravio i snosit će sankcije, a samim time što nije u momčadi ih već snosi. To nije uzimanje dopinga, već samo lijeka koji se nalazi na zabranjenoj listi zbog čega nije prihvatljiv. Nažalost, takve se stvari događaju", nastavio je Žilavec.

"Ima dozvolu za izuzeće tog lijeka četiri ili pet godina, ali isteklo mu je početkom prošle godine i nije ga produžio. Preuzeo je u potpunosti odgovornost i cijela je priča koja se dogodila isključivo njegova krivnja. Nadamo se da neće biti rigorozna kazna jer se radi o lijeku za astmu."

To će saznati vrlo brzo jer će saslušanje biti u sljedeća tri tjedna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo