VIDEO: Zvijezda javno ustala protiv policijske brutalnosti

Americka kosarkaska zvijezda Derrick Rose je na zagrijavanju uoci sraza izmedu Chicago Bullsa i Golden State Warriorsa nosio majicu s porukom ‘Ne mogu disati’. Time je Rose osudio policajca koji je u srpnju ove godine pri uhicenju ugusio 43-godisnjeg Afroamerikanca Erica Garnera pretjeranom uporabom sile.

Chicago Bullsi su izgubili dvoboj protiv Golden State Warriorsa, a Derrick Rose se u toj utakmici i nije nesto iskazao. Poraz Bullsa je ostao je u sjeni poteza kojeg je napravio Rose. Naime, zvijezda Bullsa je na zagrijavanju nosila majicu s porukom “Ne mogu disati”, cime je Rose postao prvi NBA igrac koji je javno podrzao prosvjede protiv policijske brutalnosti koji su buknuli diljem SAD-a.

U srpnju ove godine, 43-godisnji Afroamerikanac Eric Garner ugusen je od strane policajca prilikom uhicenja, a posljednje rijeci Garnera su bile upravo navedene na majici Rosea. Razlog Garnerove smrti je bila prekomjerna upotreba sile, stoga je javnost u Americi zestoko osudila ovu policijsku brutalnost.

//www.youtube.com/embed/Nw7C6zbRIAU

Povratak na Net.hr