VIDEO: / S tugom se oprostili od najvećeg svih vremena

'Nedostajat ćeš mi, brate', obratio se 40-godišnji Shaquille O'Neal video-vezom najvećem azijskom košarkašu svih vremena Yao Mingu, koji se odlučio oprostiti od profesionalne košarke.

20.7.2011.
19:22
VOYO logo

Ono što se danima najavljivalo u Kini, na kraju se i dogodilo. Iako mu je tek 31. godina, legendarni centar Hustona, Yao Ming, napustio je košarku zbog dugogodišnje ozlijede lijevog stopala.

Sa suzama u očima, ali ponosan, Ming se obratio svima koji su nazočili njegovom oproštaju u šangajskog dvorani hotela Kerra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon treće velike stanke zbog ozljede, puno sam razmišljao i konačno sam odlučio prekinuti karijeru profesionalnog košarkaša. Današnji dan ima veliko značenje za moju karijeru, ali i za moju budućnost. Jedna vrata se zatvaraju, ali se druga otvaraju", naglasio je 226 centimetara visoki Kinez, koji se nakon osam godina provedenih u NBA ligi i Houston Rocketsima vraća u svoj rodni Šangaj i u matični klub Shanghai Sharks, u kojem će obnašati dužnost sportskog direktora.

Sve prisutne ganulo su riječi još jedne košarkaške legende, 40-godišnjeg Shaquillea O'Neala, koji se preko video-veze kratko obratio svom kineskom kolegi i velikom prijatelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedostajat ćeš mi, brate. Ti si najbolji košarkaš Kine, ali i jedan od najboljih igrača današnjice. Nedostajat ćeš mi."

Yao je samo kratko uzvratio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shaquille me učinio boljim igračem."

Na svečanosti se oglasio i prvi čovjek NBA lige David Stern, rekavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Yao Ming jedan je od najomiljenijih sportaša današnjice. Izgradio je most između kineskih i američkih ljubitelja košarke i globalizirao košarku i NBA."

Za kraj, najbolji azijski košarkaš, koji je kao veliki humanitarac 2008. godine donirao 2 milijuna dolara potresom pogođenom gradu Sečuanu, najavio kako ima velike planove i po tom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posvetit ću se humanitarnom radu. U Šangaju i Kini ima mnogo prostora za to", zaključio je na kraju.

Vezani članci:

arti-201107190547006 arti-201107180558006 arti-201107180857006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo