HRVATSKA PRED UTAKMICOM ISTINE / 'Siguran sam da će to izvlačiti iz nas dodatne atome snage i da ćemo izgledati puno bolje'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ako izgube Olimpijske igre pratit će na televiziji

2.7.2021.
15:17
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija igrat će u polufinalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Tokiju, nakon što je u četvrtak teškom mukom svladala Tunis sa 75-70 (20-11, 22-17, 14-29, 19-13) i tako osvojila drugo mjesto u svojoj skupini, a za plasman u finale će u subotu od 16 sati igrati protiv Njemačke.

Image
UPALJEN ALARM /

'To moramo promijeniti, jer ovako nećemo ništa napraviti'

Image
UPALJEN ALARM /

'To moramo promijeniti, jer ovako nećemo ništa napraviti'

"Puno teže ostvarena pobjede od onoga što smo očekivali posebno nakon dobrog prvog poluvremena. Vidi se da još nismo kompaktni. Ide to pomalo na bolje, ali očekujem sljedeću utakmicu da bude puno bolje od ovoga. Igramo na refule, dosta smo nestrpljivi, želimo završiti utakmicu i prije nego je počela, a tako se teško može napraviti nešto velike. Sad smo u situaciju u kojoj jesmo i moramo iz nje izvući maksimum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška s tribina

Siguran sam da će važnost utakmice i podršku popunjenijih tribina izvlačiti iz nas dodatne atome snage i da ćemo izgledati puno bolje. Njemačka je baš kao i mi bez nekih važnih igrača. Dobra su reprezentacija s puno igrača u Euroligi, dva su igrača u NBA ligi. Dobili su dvije utakmice. Mučili se jesu, ali su izašli kao pobjednici. Imaju fizički potentne igrače i morat ćemo biti puno bolji nego protiv Tunisa gdje smo iskoristili fizičku dominaciju na nekim pozicijama. Protiv Njemačke to će biti teže, ali ostvarivo. Dižemo se, nije onako kao bi ja želio i kako bi momčad željela, ali očekujem našu dobru utakmicu, dobru igru i na kraju i dobar rezultat”, kazao je izbornik Veljko Mršić.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

“Dobro smo otvorili utakmicu posebno agresivnom individualnom obranom na pick & rollu. U trećoj četvrtini smo se dosta povukli, dopustili smo im lagane poene, razigrali su se i bilo ih je teško braniti. Nakon dana odmora nadam se da će u subotu protiv Njemačke biti puno bolje. Svatko treba poći od sebe s individualnom odgovornosti na oba kraja terena. Mario Hezonja je bio u dosta dobrom ritmu, imao je odlično otvaranje i nosio nas tijekom 40 minuta. Najbolja solucija je bila dati mu loptu u ruke da kreira i za sebe i za druge. Pokušali smo igrati te izolacije, ali su preuzimali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro se pripremiti

Moramo gledati film i vidjeti što i kako možemo napraviti da nam u napadu bude bolji protok lopte, da napadamo i unutra i vani i da koristimo naše visoke igrače. Treba se dobro pripremiti i nadam se da ćemo gledati kvalitetniju Hrvatsku u subotu. Osobno, pokušavam igrati što bolje, možda je neka blokada u glavi. Ja sam prvi koji treba poboljšati svoju igru i podići ekipu. Ne idem dovoljno unutra, ne iznuđujem faule, ali ne brinem se za sebe i svoju formu. Bit će to bolje. Danas nas je Pavle izvukao s tom tricom koju je pogodio na dva razlike, poslije toga napadačkim skokom. Dobro je da igrači poput njega dobivaju minute i loptu. Sjajnu je utakmicu odigrao”, poručio je Bojan Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo