OZBILJAN KANDIDAT

VELIKO PRIZNANJE: Napravi li ovo, Bojana Bogdanovića će nagraditi NBA liga

“Krajem 2016/17 NBA sezone Bojan Bogdanović mogao bi biti u krugu kandidata za osvajanje nagrade namijenjene igraču koji je najviše napredovao”, početak je teksta prenesenog na internetskim stranicama Fox Sportsa koji kroz pet razloga objašnjava i zašto.

Tekst je pisan nakon uvodnih šest utakmica njegovih Brooklyn Netsa u sezoni. U sedmoj je Bogdanović postao deseti strijelac Netsa po broju ubačenih trica.

Postao je važnije rješenje Netsa u napadu

Navijači Netsa u predsezoni su mogli vidjeti za što je sposoban, piše izvor podsjećajući da je kroz pet utakmica zagrijavanja za osnovni dio sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta Bogdanović pogađao sjajnih 47,6 šuteva iza crte za tri poena.

Nadalje, Bogdanović je u dosadašnjem dijelu sezone uzimao 12,2 šuteva po utakmici (treći u momčadi, samo 0,1 manje iza Seana Kilpatricka na drugom mjestu), a kroz šest utakmica prosječno postizao 15,2 poena. Tu je isto na trećem mjestu u krugu suigrača. Igrač je Netsa koji puca šest trica po utakmici, najviše u momčadi i sve navedeno čini ga bitnim igračem u napadu kluba. Dodaje se da u nastavku sezone treba očekivati i bolje brojke od njega.

Bojan Bogdanović

Mlad, a već dokazan

U travnju će napuniti 28 godina, a to su godine u kojima sportaši, smatra se, dosežu vrhunac. Osim toga, nastavlja isti izvor, Bogdanoviću je ovo treća sezona u ligi, a to znači da ima dovoljno iskustva i da može napraviti dodatni iskorak. Trebala bi mu ovo biti najbolja sezona dosadašnje karijere.

Blistao je krajem prošle sezone i na Olimpijskim igrama.

U posljednjih 15 utakmica prošle sezone u njih pet ubacio je 20 ili više poena, uključujući i rekord karijere od 44. Bio je prvi strijelac košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama s prosjekom od 25,3 koša po utakmici i treći ukupno (152) po broju postignutih koševa iza Kevina Duranta (155) i Paua Gasola (156). Bude li sposoban igrati na toj razini, bit će vrijedan dodatak sastavu u kojem igra.

Bogdanović

Ima veću minutažu

U samo jednoj utakmici proveo je manje od 28 minuta na parketu i igrač je s najvećom minutažom među Netsima. Usporedno s prošlom sezonom, u ovoj mu je minutaža za 1,4 minute veća.

U sezoni nakon rookie-godine s Netsima, Bogdanovićevo vrijeme igranja povećano je za tri minute po utakmici. U njima je povećao broj poena, asistencija i skokova po utakmici, postotak slobodnih bacanja i postotak za tri poena. Budući da mu je u ovoj minutaža još veća, zaključuje se kako ne bi čudilo da navedeno, izbjegne li ozljede, i dodatno popravi.

Postat će bolji s Jeremyjem Linom

S Jeremyjem Linom u momčadi igrači poput Bogdanovića lakše napreduju i lakše se ističu. Bez njega obrana suparničkih momčadi bila bi više koncentrirana na hrvatskog reprezentativca koji dosad nije imao prilike igrati sa razigravačem Linova kalibra, sposobnog privuči suparničku obranu na sebe i otvoriti mu prostor.

Konzistentniji je

Definitivno će postati bolji igrač postane li konzistentniji, a znakove u tom smjeru već pokazuje. U prošloj sezoni 20 ili više poena ubacivao je svakih 11,4 utakmice, dok je kroz šest u ovoj sezoni već dvaput stigao do te brojke. A one bi mogle eruptirati, dodaje se, prenese li u njih šut kakav je imao na Olimpijskim igrama (50,6 posto iz igre, 45 posto za tricu)

‘Jasno, u ovom je trenutku na 33 posto za tri poena i 15,2 koševa po utakmici. Bude li imao postotak za tricu kao u Riju prebacit će 17 poena po susretu, a takvo je što moguće očekivati kako će sezona odmicati.’

Ovo se navodi i kao najvažniji od pet navedenih razloga koje autor naglašava kao one koji bi Bogdanoviću mogli koncem sezone i donijeti navedenu nagradu igrača koji je najviše napredovao.

Povratak na Net.hr