VELIKA NOVOST IZ NBA LIGE: / Klub Michaela Jordana želi našeg Bojana!

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

Sve je izglednije kako Bojan Bogdanović neće dočekati proljeće u New Yorku. Brooklyn Netsi planiraju razmijeniti našeg košarkaša s nekom drugom NBA momčadi.

8.1.2016.
8:51
Pixsell, Goran Stanzl
VOYO logo

Netsi su nakon 35 utakmica na omjeru (10-25) i šanse da uđu u doigravanje su više nego minorne. Pogotovo jer momčad igra očajno i trebalo bi se dogoditi čudo da društvo iz Brooklyna uhvati priključak za nejakom konkurencijom na Istoku. Osmi Orlando ima 19 pobjeda i 17 poraza, tako da je okvirna računica da Netsi do kraja sezone (47 preostalih utakmica) moraju ostvariti 33 pobjede.

Zato je puno izglednija promjena igračkog kadra. Generalni menadžer Billy King imat će pune ruke posla. Na ljeto Joeu Johnsonu ističe suludi ugovor vrijedan 25 milijuna dolara po sezoni i sasvim je moguće da nekom 'poklone' drugog najplaćenijeg igrača lige ili u dogovoru s igračem, otkupe njegov ugovor, pa ga potpišu za veteranski minimalac. S novcem koji od Johnsona ostane u 'salary capu', Netsi će na ljeto moći krenuti preslagivati momčad. No, kakvu igru prikazuju na terenu i visinu ugovora brojni igrači Netsa bit će teško 'tradeani', ali to ne vrijedi našeg Bojana Bogdanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov ugovor i potencijal je više nego prihvatljiv brojnim NBA momčadima. Bojan ove sezone zarađuje 3.4 milijuna dolara, a naredne će mu poslodavac morati isplatiti tek nešto više (3.6 milijuna). Zbog toga nudi mali rizik, ali i veliku korist. O njegovom 'tradeu' se već naklapa mjesecima, a posljednji u nizu zainteresiranih su Charlotte Bobcatsi. Momčad čiji je vlasnik najpoznatiji košarkaš svih vremena - Michael Jordan ove sezone igra iznenađujuće dobro, s omjerom 17-19 mogu se uključiti u borbu za doigravanje. U zadnjih 11 sezona samo su dvaput se plasirali u 'playoff'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bobcatsi su do kraja sezone bez Michaela Kidd-Gilchrista i dobro bi im došao igrač koji će im podignuti šuterski prosjek. Bogdanović to može i prema najavama, Charlotte će Brooklynu ponuditi jednog igrača i izbor 2. runde na jednom od budućih Draftova. Posljednji dan za razmjenu igrača 18. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo