VELIČANSTVENO I TUŽNO: / Hrvatska bez svog bisera ostvarila sjajan rezultat na SP-u

Image
Foto: Screenshot: You tube
3.7.2015.
16:55
Screenshot: You tube
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 19 godina starosti plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva, koje se ovih dana održava na Kreti. Izabranici Ante Nazora svladali su reprezentaciju Kanade 84:71 (23-21, 25-18, 11-15, 25-17).

Bila je to još jedna sjajna predstava mladih hrvatskih košarkaša, koji su ponovno pokazali zašto se od njih na ovom prvenstvu očekuje medalja. Ova U-19 izabrana vrsta oslabljena je neigranjem najboljeg svjetskog igrača u svom godištu, velikim hrvatskim košarkaškim biserom Draganom Benderom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HKS je zbog ugovora s različitim dobavljačem opreme Benderu zabranio nastupiti na SP-u na Kreti. Bender ima ugovor s jednim proizvođačem opreme, Adidasom. Savez s drugim, onim Michaela Jordana. Nitko ne popušta, pa Bender stoga niti ne igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bender ne igra, Hrvatska pobjeđuje

Iako je Bender potpisao ugovor s Adidasom kada je savez imao potpisan ugovor sa spomenutim sportskim proizvođačem opreme.

No, dok mladi Hrvat, kojem Amerikanci na draftu prognoziraju TOP pet pickova, prati nastup svoje momčad s tribina, i drži ruku na srcu za vrijeme intoniranja hrvatske himne kao da je na parketu sa svojim suigračima, prijateljima, Hrvatska pobjeđuje. Uz njega, Hrvatska igra bez još jednoga važnog igrača, Ante Žižića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Hrvatska u trećoj četvrtini imala plus deset koševa viška, krajem treće četvrtine Kanada se približila na pet koševa zaostatka (59:54). Početkom četvrte, na semaforu je stajalo 62:59 za Hrvatsku. No, trica u sljedećem napadu za Hrvatsku vraća stvari na svoje mjesto. Na svu sreću, naši su se probudili i do kraja povećali svoju prednost, za veliko slavlje na kraju.

Arapović i Božić najefikasniji

Najbolji u sastavu Hrvatske bili su Marko Arapović sa 20 koševa, 11 skokova i šest asistencija, Luka Božić sa 20 ubačaja i 10 skokova, te Ivica Zubac sa 19 poena. Justin Jackson je sa 20 pogodaka bio najefikasniji u sastavu Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u subotnjem polufinalu igrati protiv Turske koja je u četvrtfinalu svladala Australiju sa 81-70. Prvo ime turske reprezentacije bio je Berk Ugurlu sa 16 koševa.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo