ŽALOSTAN DAN

TUŽNE VIJESTI ZA HRVATSKU KOŠARKU: Preminuo je Danko Radić, dugogodišnji predsjednik HKS-a

Od 7. studenog 2004. do 28. lipnja 2015. bio je predsjednik HKS-a, a dugi niz godina bio je i predsjednik Udruge hrvatskih košarkaških sudaca

Bivši košarkaški trener i sudac te dugogodišnji predsjednik HKS-a, Danko Radić, preminuo je nakon duge i teške boelsti u Zagrebu u 66. godini.

Sudio na svim velikim natjecanjima

Radić je bio suosnivač ženskog košarkaškog kluba u Šibeniku te njegov prvi trener u republičkoj ligi sve do 1971. godine. Zatim je postao profesionalni trener muške košarkaške ekipe Jug u Dubrovniku. U počeceima svoje trenerske karijere počeo se baviti i suđenjem te 1975. godine dobiva poziv suditi drugu saveznu ligu, a 1978. počinje suditi prvu saveznu ligu.

Položio je i ispit za međunarodnog suca (1981.) te je njegova inozemna karijera trajala od tada pa sve do 2005. godine. Sudio je na svim velikim međunarodnim natjecanjima, od Olimpijskih igara, Svjetskih i Europskih prvenstva, Univerzijade pa sve do Mediteranskih igara.

Od 7. studenog 2004. do 28. lipnja 2015. bio je predsjednik HKS-a, a dugi niz godina bio je i predsjednik Udruge hrvatskih košarkaških sudaca.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr