MVP Finala / Toni Nakić za RTL.hr o finalu protiv Zadra, vatrenoj atmosferi i budućnosti Cibone: 'Situacija nije dobra'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najkorisniji igrač finalne serije između Cibone i Zadra, Toni Nakić, komentirao je za RTL.hr nevjerojatnu atmosferu na majstorici u Zagrebu, a dotakli smo se i upitne budućnosti Cibone.

19.6.2022.
9:00
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cibone svladali su Zadar u petoj utakmici finala hrvatskog prvenstva i time osvojili 20. naslov hrvatskog prvaka. Cibosi su pred punim tribinama porazili rivale s rezultatom od 56:51.

Atmosfera u Draženovom domu bila je nevjerojnatna. Skupilo se oko pet tisuća ljudi, a navijalo se iz petnih žila. Cijeli Zagreb bio je na nogama i disao je košarku, a tu energiju pokupili su i igrači Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak pete utakmice sigurno je bio Toni Nakić, koji je za svoje igre zaradio i priznanje najkorisnijeg igrača finalne serije. Razgovarali smo s ovim 23-godišnjim Šibenčaninom i komentirali ludu atmosferu, kao i nepredvidljivu budućnost Cibone.

"Po meni je atmosfera stvarno bila izvanredna. Obožavam igrati pred punim tribinama i mislim da bi svatko trebao voljeti i uživati u tome," komentirao je Nakić prepunu dvoranu i dodao: "To je razlog zašto se bavimo sportom, da razveselimo naše navijače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Cilj je bio vratiti navijače na tribine

Nakić nam je otkrio da je cilj kluba bio vratiti zagrepčane u Draženov dom. U tome su, na koncu, i uspjeli. Međutim, grad je i tijekom sezone pratio Cibonu. Ponovno se osjeća da košarkaška atmosfera u gradu, atmosfera koja je nedostajala svih ovih godina...

"Naš je neki cilj bio da kroz sezonu uspijemo napuniti dvoranu. Naravno, neke utakmice su slabije, nekad dođe neki lošiji rezultat i nikako nismo uspjevali. Poklopilo se da dođe do pete utakmice, majstorice, i da zagrebačka publika pokaže da još voli košarku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAJSTORICA FINALA PRVENSTVA /

Navijači u ogromnim redovima čekaju ispred Draženovog doma: Utakmica počela, red sve do Savske ulice

"Nije to bila kazališna atmosfera, bilo je baš navijanje i bodrenje. Osjetilo se i kod navijača da baš žele tu titulu."

Iskusna ekipa Zadra

Košarkaši Zadra bili su aktualni prvaci, a držali su i dvostruku krunu nakon što su u sezoni 20/21. uz prvenstvo uzeli i hrvatski kup. Zadar je osvojio Hrvatski kup i u sezoni 19./20. i bili su na dobrom putu da i u toj sezoni uzmu dvostruku krunu, ali sezonu je zaustavila pandemija koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, Cibona je pred sobom imala teškog protivnika. Zadar je imao iskustvo, a i veoma kvalitetan kadar igrača.

"Oni su pred ovu finalnu seriju imali prednost što su već osvajali naslove i znaju kako trebaju igrati da se uzme titula." priznao je Nakić. "Vjerojatno su zato možda čak bili i blagi favoriti, ali mi smo uspjeli dokazati da iskustvo ipak nije presudno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Cijela serija bila je izjednačena, ne mogu reći da bi bilo nezasluženo i da su oni uzeli. Što se tiče pete utakmice, mislim da smo mi sami krivi što su se oni vratili u igru. Toliko neiskorištenih napada, promašenih zicera, šuteva... nekako se uvukla nervoza. Trebala se ta utakmica ranije okončati, ali ovako je slađe," dodaje.

Okupljanje reprezentacije

U srijeduse okupila hrvatska košarkaška reprezentacija, koju vodi izbornik Damir Mulaomerović. Naše košarkaše čekaju dvije utakmice u prvom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije igramo 30. lipnja protiv Slovenije u Ljubljani, a u goste nam dolazi Finska s kojom ćemo 3. srpnja odmjeriti snage u Rijeci. Toni Nakić našao se na izbornom popisu, ali Mulaomerović neće moći računati na njega zbog problema s koljenom.

"Rekao sam da ne mogu biti na sto posto zbog problema s koljenom. Izbornik je tu pokazao maksimalno razumijevanje. Mislim da nema ići u reprezentaciju ako nisi iznad svojih mogućnosti. Bolje sada zaliječiti nego ići na pripreme ozljeđen."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Hezonja, Ukić, Žižić, Bogdanović

Što s Cibonom?

Cibona je jedan od najpoznatijih hrvatskih klubova - ne samo košarkaških, već i sportskih. Radi se o simbolu hrvatske košarke i dvostrukom europskom prvaku. Ipak, Cibona se trenutno nalazi na koljenima.

Klub je do grla u dugovima, a klub će idući tjedan biti čak 60 dana u blokadi. Prema hrvatskom zakonu, to znači da je klub pred odlazak u stečaj. Igrači ne primaju plaće, a uskoro neće imati ni dvoranu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb i gradonačelnik Tomislav Tomašević nemaju milosti prema Ciboni, a za spas kluba potrebno je samo čudo. Pitali smo Nakića vidi li se u Ciboni i dogodine, a on kaže da to sve ovisi o opstojanju kluba. Ako će biti kluba, očekuje se da će tamo biti i MVP finala 2022. godine.

"Ja se vidim u Ciboni, ali ne znam da li se Cibona uopće vidi... Treba vidjeti kakva će biti situacija s klubom. Ako bude sve okej, ja bih volio ostati. Ali eto, to je sada previše upitnika. Vidi se preko medija da se ništa ne zna. Situacija nije dobra, a vidjet ćemo ubrzo hoće li se naći riješenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali što se mene tiče, meni je tu ugodno i ne vidim razlog da idem," Nakić zaključuje

https://www.instagram.com/p/CePANhAhZb9/?utm_source=ig_web_copy_link

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo