TKO JE BILA TREĆA OSOBA U AUTU? / Stradala je uz Dražena, izgubila pamćenje, a život joj je postao noćna mora: 'Htjela sam se baciti sa 17. kata...'

Image
Foto: Screenshot

Nakon nesreće život joj se u potpunosti promijenio

7.6.2022.
10:49
Screenshot
VOYO logo

Legendarni hrvatski košarkaš Dražen Petrović tragično je stradao na današnji dan prije 29 godina. U popodnevnim satima tog kobnog 7. lipnja 1993. po Dražena je na aerodrom u Frankfurt došla njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy u društvu prijateljice Hilal Edebal. Iako je prvotno Dražen trebao avionom nastaviti put Münchena, sudbonosno je odlučio nastaviti put iz Wroclawa automobilom.

Image
OD CURRYJA DO DRAŽENA /

Jedan od najboljih šutera u povijesti se prisjetio borbi s Petrovićem: 'Mrzio sam ga, unosio mi se u facu i provocirao'

Image
OD CURRYJA DO DRAŽENA /

Jedan od najboljih šutera u povijesti se prisjetio borbi s Petrovićem: 'Mrzio sam ga, unosio mi se u facu i provocirao'

Dražen i ona u vezi su bili tek nekoliko mjeseci. Klara je Dražena trebala odvesti u München, ali na autocesti kod Denkendorfa Klara je izgubila kontrolu nad vozilom i sudarila se sa šleperom koji joj je prepriječio put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjestu je preminuo

Dražen je spavao i bio nevezan, a u trenutku sudara s cisternom izletio je kroz prednje staklo na automobilu i na mjestu preminuo. I dok Draženovi obožavatelji i prijatelji u Hrvatskoj i širom svijeta već godinama s bolnim sjećanjem i tugom obilježavaju obljetnice njegove pogibije, osoba koja je Dražena odvela u smrt Klara Szalatny sa svojim sjećanjima na posljednje Draženove trenutke nikada nije izišla u javnost. Klara Szalatny nastavila je živjeti daleko od očiju javnosti, a naposljetku se udala za legendarnog njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svaku obljetnicu Draženove smrti dosta se pažnje posvećuje njoj, a malo tko zapravo i govori o drugoj Draženovoj suputnici, Hilal Edebal.

Emotivan susret

"Vrlo sam se emotivno istrošila od ovog susreta, mislila sam da neću moći izdržati. To je samo dio filma koji je napravljen u Istanbulu i objavljen zbog godišnjice smrti mog sina. Hilal je uništena, ona se uopće ne sjeća da je bila u tom automobilu", rekla je Biserka Petrović prije nekoliko godina godine u intervjuu za Dnevni Avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

U vrijeme nesreće Hilal je, inače, imala 23 godine i studirala je i igrala košarku u SAD-u. Poslije nesreće osam je mjeseci bila u komi sa slomljenim kostima ruke i kuka. Nikada se nije potpuno oporavila, a pokušala se i ubiti kada se htjela baciti sa 17. kata...

"Samo sam se željela probuditi iz noćne more. Mislila sam da ću, kad skočim, prestati sanjati ovu moru", ispričala je svojevremeno za NY Daily News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

Hilal Edebal

"Nisam prepoznavala ništa u Münchenu, gradu u kojem sam odrasla. Kamo god da sam pošla, roditelji su me morali dovoditi natrag. Liječnici su mi rekli da će se moj mozak nakon šest do osam godina potpuno oporaviti. Nažalost, nisam to dočekala", dodala je. Hilal se godinama pokušavala vratiti normalnom životu, ali joj je to teško uspijevalo. Radila je kao prevoditeljica, ali je imala problema.

"Otpuštaju me jer ne mogu zapamtiti sadržaj telefonskih razgovora ni osobe s kojima sam razgovarala. Zaboravljam na poruke koje bih trebala prenijeti", otkrila je svojevremeno Hilal, koja se prije nekoliko godina preselila u Tursku gdje je dobila posao organizatorice turističkih putovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo