CURRY BRILJIRAO / Sunsi svladali prvake, naš Dario Šarić cijelu utakmicu gledao s klupe. Mavericksi odmarali Dončića pa izgubili od najgorih u ligi

Image
Foto: Profimedia

Warriorsima nije pomogla niti najbolja šuterska večer Stephena Curryja ove sezone, koji je ubacio 50 poena

17.11.2022.
10:55
Profimedia
VOYO logo

U derbiju večeri američke profesionalne košarkaške NBA lige momčad s najboljim učinkom u ligaškom dijelu prošle sezone Phoenix Sunsi svladali su na svom terenu prvake Golden State Warriorse sa 130-119.

Image
BABOMANIJA /

Sjajni Bojan Bogdanović ponovno zaslužio pljesak, ali i izgubio od 'mušterije': 'Ne vjerujemo ni u kakvo prokletstvo'

Image
BABOMANIJA /

Sjajni Bojan Bogdanović ponovno zaslužio pljesak, ali i izgubio od 'mušterije': 'Ne vjerujemo ni u kakvo prokletstvo'

U izostanku Chrisa Paula, čak trojica igrača Sunsa preuzela su organizatorske, ali i realizatorske uloge. Cameron Payne je ostvario učinak karijere sa 29 koševa, Devin Booker je dodao 27 uz devet asistencija, a Mikal Bridges 23 uz po devet asistencija i skokova. Warriorsima nije pomogla niti najbolja šuterska večer Stephena Curryja ove sezone, on je ubacio 50 poena, a drugi najbolji strijelac momčadi bio je Klay Thompson sa 19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šarić ostao je čitav dvoboj na klupi Sunsa koji su ovom pobjedom stigli do omjera 9-5 i diobe drugog mjesta u Zapadnoj konferenciji, dok su Warriorsi i dalje bez gostujuće pobjede ove sezone, izgubili su svih osam dvoboja izvan svoje dvorane, pa su s omjerom 6-9 tek 12. sastav Zapada.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Prošlosezonski finalisti Boston Celticsi ostvarili su osmu uzastopnu pobjedu kojom su sačuvali vrh Istoka 126-101 uspjehom na gostovanju kod Atlanta Hawksa. Čak sedam igrača Celticsa ostvarilo je dvoznamenkast broj poena, najviše Jaylen Brown 22 dok je Jayson Tatum uz 19 pogodaka imao i sedam skokova te osam asistencija. Kod Hawksa standardno najučinkovitiji su bili Trae Young sa 27 i Dejounte Murray sa 19 ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celticsi su vodeći sastav Istoka i čitave lige sa 12-3, dok su Hawksi treća momčad Istoka sa 9-6.

Na drugom mjestu Istoka nalaze se prvaci iz 2021. Milwaukee Bucksi s omjerom 11-3 nakon što su u svojoj dvorani sa 113-98 svladali Cleveland Cavalierse, koji su četvrti u toj konferenciji sa 8-6. Domaće je predvodio Brook Lopez sa 29 koševa, od toga sedam trica, a Giannis Antetokounmpo je bio nadomak "triple-double" učinka sa 16 poena, 12 skokova i 8 asistencija. Kod Cavsa najefikasniji su sa po 23 ubačaja bili Donovan Mitchell i Darius Garland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Toronto Raptorsi u svojoj su dvorani svladali oslabljeni Miami Heat sa 112-104 prekinuvši tako niz od tri pobjede sastava s Floride. Kod domaćih je briljirao O.G. Anunoby sa 32 pogotka i 10 skokova, dok je Max Strus sa 20 ubačaja predvodio goste.

New York Knicksi upisali su prvu pobjedu na gostovanju kod Denver Nuggetsa nakon 2006. godine svladavši ih sa 106-103 i to serijom 20-7 na kraju dvoboja. Julius Randle predvodio je Knickse sa 34 poena i 11 skokova odlično iskoristivši izostanak Nikole Jokića u domaćem sastavu koji nije mogao igrati zbog zdravstvenih protokola vezanih uz virus COVID-19. Kod domaćih su sa po 21 ubačajem najučinkovitiji bili Jamal Murray i Bones Hyland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas Mavericksi odlučili su odmarati Luku Dončića u domaćoj utakmici protiv Houston Rocketsa i to platili 92-101 porazom od najlošije momčadi u čitavoj ligi. Jalen Green Kevin Porter mlađi ubacili su 17 koševa za pobjednike koji su upisali i nevjerojatnih 19 blokada, dok niti jedan starter domaćih nije postigao dvoznamenkast broj poena, pa su učinci Tima Hardawaya mlađeg i Christiana Wooda, koji su ubacili 28, odnosno 26 poena ušavši s klupe ostali bez ploda.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo