BABOMANIJA / Sjajni Bojan Bogdanović ponovno zaslužio pljesak, ali i izgubio od 'mušterije': 'Ne vjerujemo ni u kakvo prokletstvo'

Image
Foto: Profimedia

Novi poraz Pistonsa i dobra partija Bogdanovića

15.11.2022.
7:16
Profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović odigrao je noćas po hrvatskom vremenu još jednu zapaženu utakmicu za svoje Detroit Pistonse, ali i doživio još jedan poraz, četvrti uzastopni. Njegova momčad izgubila je na domaćem parketu od Toronta 115-111. Bio je to, rezultatski gledano, neizvjestan dvoboj u kojem je Babo snajper iz Mostara bio ukupno drugi strijelac momčadi sa 18 poena za 33 minute igre. Šut iz igre imao je 5-12, za tricu je gađao 2-8, slobodna 6-10. OVDJE pogledajte njegov dobar potez u susretu.

Odličan prosjek

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je trenutno na prosjeku od 20.3 poena, 3.4 skoka i 1.9 asistencija po susretu. Njabolji u redovima pobjedničke momčadi bio je rookie Ivey sa 21 poenom. Bagley III zabio je 16. Kod Toronta je najvše pokazao Banton sa career-high 27 poena, kao i Anunoby sa 19 poena i 7 skokova. Iskazao se uz njih još i košarkaš s klupe Boucher sa 20 poena i 4 skoka.

"Dobio sam puno tijekom ljeta igrajući u ljetnoj ligi i puno sam trenirao s našom razvojnom momčadi," rekao je Banton, čiji je prethodni rekord u karijeri bio 14 poena, u subotu protiv Indiane Pacers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NBA NOĆ /

Bogdanović najbolji strijelac u porazu Detroita. Još jedan double-double Zubca

Image
NBA NOĆ /

Bogdanović najbolji strijelac u porazu Detroita. Još jedan double-double Zubca

"Treneri su mi vjerovali dovoljno da me stave u početnu postavu, a trenerica - medicinska sestra mi je rekla da to trebam maksimalno iskoristiti", istaknuo je Banton, prenosi ESPN.

Toronto je igrao bez Freda VanVleeta (bolest koja nije uzrokovana COVID-om), Pascala Siakama (istegnuće abdomena) i Garyja Trenta (kuk).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su svi doprinijeli večeras i to je ono što je potrebno kada igrate protiv toliko različitih momaka," izjavio je trener Raptorsa Nick Nurse.

Raptorsi su prekinuli niz od šest poraza od Pistonsa, pobijedivši Detroit po četvrti put u 13 susreta otkako je Dwane Casey dobio otkaz u Torontu i preselio se preko granice kako bi vodio Detroit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pistonsi došli na 94-93 u posljednjoj četvrtini

"Ne vjerujemo ni u kakvo prokletstvo", otkrio je Boucher.

Detroit je zaostao čak 14 poena prije nego što je Hamadou Diallo pogodio dva slobodna bacanja s preostalih 7:37 za smanjenje zaostatka na 94-93. Banton je pogodio tricu kojom su Raptorsi poveli za šest s preostalih 4:54 prije nego što je Isaiah Livers tricom postavio 103-100.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, Pistonsi su imali ključnu izgubljenu loptu — svoju 19. u utakmici — i promašili su svoje 12. slobodno bacanje, usporavajući njihovo nadigravanje sa Torontom. U tim ključnim trenucima Detroit je sam sebi pucao u nogu...

"Nije to bila samo ta dionica, bila je to cijela utakmica u biti", izjavio je Casey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napadali smo i dolazili do linije slobodnih bacanja, ali moramo zabijati kad dođemo u tu situaciju", naglašava Casey, koji je žonglirao svojom postavom, igrajući s dva velika u Isaiahu Stewartu i Marvinu Bagleyju III, te koristeći Saddiqa Beya kao strijelca s klupe. Stewart je, međutim, igrao samo 13 minuta prije odlaska s iščašenom desnom nogom.

"Saddiq je napravio dobar posao - samo tražimo više ravnoteže za naše dvije jedinice", kazao je Casey i naglasio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da ste svi dovoljno stari da se sjećate Manua Ginobilija, imao je sjajnu karijeru s klupe."

Raptorsi su na poluvremenu vodili 58-51, zahvaljujući 14 poena Bantona i 13 Bouchera. Toronto je potom postigao prvih sedam poena u trećoj četvrtini. Vodili su 88-77 u četvrtoj četvrtini, potpomognuti s 10 promašenih slobodnih bacanja Pistonsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo