LOPTANJE POD OBRUČIMA /

Srbija osvojila petu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, Jokić ispisao povijest

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

10.8.2024.
10:05
Profimedia
VOYO logo

TIJEK UTAKMICE

Srbija-Njemačka

93:83

Reprezentativci Srbije su sjajno krenuli u dvoboj za broncu protiv Njemačke, te nakon dvije minute igre imali prednost od 9:3. Tečno se igralo na obje strane, a Jokić i društvo su kroz cijelu prvu četvrtinu bili u prednosti, što je okrunjeno rezulatatom 28:21 nakon prvih deset minuta. Sličnim ritmom se nastavilo u drugoj dionici igre, na sredini iste je bilo +12 za Srbe. Do kraja prvog poluvremena su Nijemci došli na -8. Sjajno je startala Srbija u drugom poluvremenu i za samo dvije minute napravila seriiju od 6:0 s tri uzastopne dvice. Aleksa Avramović je sa sedam poena zaredom odveo Srbe na +16 sredinom treće četvrtine, a Dobrić tricom povećao na +19. Igralo se u serijama, Nijemci su uzvratili sa svojih šest poena zaredom i smanjili do kraja treće četvrtine na -9. U posljednoj dionici igre Srbi su rutinirano održavali prednost i do dvije minute prije kraja imali +12, a konačan rezultat utakmice bio je 93:83. Nikola Jokić upisao je 19 poena, 12 skokova i 11 asistencija, te postao četvrti igrač u povijesti OI koji je uspio napraviti triple-double. Ovo je peta medalja za Srbiju na ovim igrama. Nakon zlata u streljaštvu, zlata Novaka Đokovića, srebra Aleksandre Perišić i sigurne medalje vaterpolista...

Image
Foto: Profimedia

----------------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda su veliki dio utakmice bili u zaostatku, u finalu Olimpijskih igara protiv Francuske će igrati američki košarkaši, pobijedili su u polufinalu Srbiju 95-91 (23-31, 20-23, 20-22, 28-10, 32-15). Bio je to susret u kojem je Srbija vodila sve do dvije minute i 15 sekundi prije kraja, ali presudila je zadnja četvrtina SAD-a i 32-15 u tih deset minuta.

Srbi će u subotu od 11 sati protiv Njemačke pokušati osvojiti broncu. Iste ekipe su prije samo godinu dana igrali finale Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo