NA DANAŠNJI DAN / Srbi se naslađuju, prisjetili se najšokantnije pobjede Partizana u Hrvatskoj: 'Dan kada je Zagreb ostao zaleđen'

Image

Cibona je gubila 71:72 u posljednjoj sekundi kada je Bojan Bogdanović pogodio tricu i zapalio tribine, no odmah je uslijedio šok

25.4.2023.
9:30
VOYO logo

Na današnji dan prije 13 godina, 25. travnja 2010., dogodila se vjerojatno najluđa završnica nekog finala košarkaške utakmice u Hrvatskoj.

Image
VELIKA ŠTETA /

Poznato je kada će na parket nekada veliki talent hrvatske košarke: 'Mora proći dugi put'

Image
VELIKA ŠTETA /

Poznato je kada će na parket nekada veliki talent hrvatske košarke: 'Mora proći dugi put'

U finalu tadašnje NLB lige, današnje ABA lige, igrali su Cibona i Partizan. Tribine Arene Zagreb bile su popunjene do posljednjeg mjesta. Cibosi su lovili svoj prvi naslov prvaka regionalne košarkaške lige i to na svom Final Fouru, u svom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalnim ogledima, Partizan je bio bolji od Hemofarma 72-67, dok je Cibona svladala Union Olimpiju 78-73. Sve je bilo spremno za veliki okršaj u finalu, sudar velikih rivala Cibone i Partizana. U dramatičnoj utakmici, Vukovi su gubili 71:72 u posljednjoj sekundi kada je Bojan Bogdanović pogodio tricu i zapalio tribine.

Snimka obišla svijet

Navijači, igrači i klupa Cibone već su slavili povijesnu prvu titulu regionalnog natjecanja, no na semaforu je ostalo još 0,6 sekundi vremena. Iako u ovakvim slučajevima, zapisnički stol pušta vrijeme da iscuri do kraja, ovoga puta vrijeme je zaustavljeno na šest desetinki vremena. Za nekoga možda i premalo vremena, ali ne i za Dušana Kecmana. Dok su Vukovi slavili veliku pobjedu, Kecman je dobio loptu i sa svoje polovice pogodio za slavlje svoje momčadi i šok u Areni Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta snimka je obišla cijeli svijet. Kada smo se vratili iz Zagreba ljudi su me presretali na ulici, čestitali, trubili iz automobila kada bi me ugledali. Euforija je bila ogromna", ispričao je Kecman jednom prilikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te utakmice se često prisjećaju u Srbiji p'a je tako danas, na 13. obljetnicu, srpski Kurir napisao o njoj tekst s naslovom:

"Dan kada je Zagreb ostao zaleđen. Vrijeme nije isteklo, lopta je kod Kecmana - Kecman za tri i NEVJEROJATNA POBJEDA PARTIZANA"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo