Španci „legli“ pred Italijane, Gasol na Krstića u četvrtfinalu

Sportski duh uništen u duelu košarkaša Španije i Italije

16.9.2013.
20:52
VOYO logo

Košarkaši Španije biće protivnici Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, pošto su u poslednjem kolu F grupe izgubili od Italije posle produžetka 86:81.

U meču koji je više ličio na cirkus, u kojem nijedna od ekipa nije imala naročitu želju da pobedi i da ugrozi koš, Italijani su izašli kao "pobednici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španija je na pet minuta do kraja imala 13 poena viška najviše zahvaljujući Gasolu, ali onda kreće neverovatan preokret Italije potpomognut španskim igračima, koji su statirali u odbrani i bili nezainteresovani u napadu.

Farsa je doživela kulminaciju na tri sekunde do kraja pri vođstvu Španije 70:68 – Datome je primio loptu, a Španci su ga bukvalno pustili da položi loptu u koš za produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku dodatnih pet minuta italijanski bekovi šetali su kroz reket ne nailazeći na prepreke i stvorili su bezbednu zalihu za kraj meča. Onda se Španija "razigrala“, ali bilo je "kasno".

Mark Gasol imao je 32 poena i 10 skokova, dok je Serhio Rodriges upisao 18 poena i 6 asistencija. Za Italijane je 25 poena ubacio Đentile, 17 je dao Aradori, 16 Marko Belineli, a Datome je postigao 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo