SP U KOŠARCI / Srbi i Amerikanci s maksimalnim učinkom u drugu fazu: Prošla i Gruzija

Image
Foto: Profimedia.hr

Išao ih je šut za tri poena

30.8.2023.
12:46
Profimedia.hr
VOYO logo

Košarkaša reprezentacija Srbije s uvjerljivih je 115-83 nadigrala suparnike iz Južnog Sudana i tako s tri pobjede osvojila prvo u skupini B prve faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu koje zajednički organiziraju Filipini, Japan i Indonezija.

Image
LOPTANJE POD OBRUČIMA /

SP košarka: Litva bolja od Crne Gore, Talijani se provukli u drugu fazu

Image
LOPTANJE POD OBRUČIMA /

SP košarka: Litva bolja od Crne Gore, Talijani se provukli u drugu fazu

Momčad Svetislava Pešića je u Manili pogodila 17 trica iz 32 pokušaja, a strijelce su predvodili Nikola Jović s 25 i Bogdan Bogdanović s 23 koša. Nikola Milutinov je spojio 17 poena i 10 skokova. Dut Kacuol je s 21 košem bio najefikasniji u afričkoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O drugom mjestu u skupini B će odlučiti utakmica Portorika i Kine. Portorikancima drugo mjesto donosi pobjeda, dok bi u slučaju pobjede Kineza s manje od 35 koševa razlike, među 16 najboljih reprezentacija prošao Južni Sudan.

Američki košarkaši su za kraj prvog kruga svladali reprezentaciju Jordana sa 110-62, što im je bila najuvjerljivija pobjeda na turniru do sada. Izabranike Stevea Kerra predvodio je Anthony Edwards s 22 koša i osam skokova. Bobby Portis je ubacio 13, a Jaren Jackson 12 poena u dvoboju u kojem je samo Tyrese Haliburton odigrao više od 20 minuta u pobjedničkoj momčadi. Jordansku reprezentaciju je predvodio Rondae Hollis-Jefferson s 20 koševa i sedam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu za drugo mjesto u ovoj skupini i plasman među 16 najboljih igrat će Grčka i Novi Zeland (14.40 sati).

Gruzija je pobjedom 70-59 protiv Venezuele praktično potvrdila plasman u drugi krug iz skupine F, u kojoj će prvo mjesto osvojiti Slovenija. Slovence čeka utakmica protiv Zelenortske Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo