ŠARIĆ RAZOČARAO NA OTVARANJU NBA SEZONE: / Težak poraz 76ersa, prvaci na krilima blistavog Curryja otvorili pobjedom

Image
Foto: AFP

Započela je nova NBA sezona

17.10.2018.
7:56
AFP
VOYO logo

Košarkaši Boston Celticsa svladali su Philadelphia 76erse, a aktualni prvaci Golden State Warriori bili bolji od Oklahoma City Thundera u dvjema otvarajućim utakmicama nove sezone u NBA ligi.

Boston je napokon upario svoje dvije najveće zvijezde Kyriea Irvinga i Gordona Haywarda, a od nakrcanog rostera dobio potrebno za konačnih 105-87 koji su stigli unatoč ne baš sjajnih 43 posto šuta iz igre i još gorih 30 posto iza crte za tricu. Stiglo je i produženje njihova niza pa Celticsi već deset uzastopnih utakmica pred svojom publikom uzimaju 'skalp' sastavu iz Philadelphije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hayward i Irving dočekani ovacijama

Hayward je zaigrao u prvoj utakmici nakon uvodne u prošloj sezoni kada je u statusu velike zvijezde preseljen iz redova Utah Jazza u TD Garden. U samo pet minuta otvarajuće utakmice prošle sezone pretrpio je strašnu ozljedu gležnja zbog koje je morao na operaciju i zbog koje je propustio cijelu prošlu sezonu. Dočekan je ovacijama publike.

Vratio se i Irving kojeg je zaustavljala ozljeda lijevog koljena. Odvela ga je ona na operaciju zbog koje je propustio kraj osnovnog dijela sezone i doigravanje. I njega je publika dočekala pljeskom većim u odnosu na ostale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nervoza

Nervoza je kod dvojca učinila svoje pa je Hayward (deset poena, pet skokova) pogodio tek četvrti pokušaj iz igre, a Irving (po sedam koševa i asistencija) promašio prvih devet i prve poene upisao tek u trećoj četvrtini susreta. Kombinirali su 6-26 iz igre. Najviše je za pobjedničku momčad pokazao prošlogodišnji rookie Jayson Tatum s 23 poena i devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima 76ersa razočarali su mnogi, među njima i Dario Šarić. Bio je hrvatski reprezentativac član udarne petorke gostujuće momčadi, ali je u odigrane 23 minute ponudio tek šest poena i šest uhvaćenih lopti. Šut iza crte za tricu bio je razočaravajuć (0-4), ukupno je ostao na 3-8. Samo su dvojica Philinih startera stigla do dvoznamenkastog broje poena, obojica očekivano. Najveća zvijezda kluba Joel Embiid zaustavio se na 23 poena i deset skokova, dok je Ben Simmons ponudio još i više s 19 koševa, 15 skokova i osam asistencija.

Pobjeda prvaka

Warriorsi su upisali očekivanu, ne i lako izborenu pobjedu protiv Thundera za koje nije nastupio Russell Westbrook.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnih 108-100 najviše je ugradio Stephen Curry strijelac 32 poena kojima je dodao osam skokova i devet asistencija koji je dobru pratnju imao u Kevinu Durantu koji se zaustavio na 27 poena, osam skokova i šest asistencija. Promašio je svih pet pokušaja za tricu, Klay Thompson bio tek malo bolji sa 1-8 iza crte, a cijeli sastav prvaka izuzme li se iz njega Curry nenamještene ruke za dalekometnu paljbu (2-17). Za poraženi Thunder najviše je, 27 poena, ubacio Paul George.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanost dodjele prstena zauzela je, ipak, posebno mjesto u danu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 105-87

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 108-100

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo